Місто

​Житомирський виконком оголосив конкурс на організацію за бюджетні кошти денного перебування дітей з важкими розладами

28 May 2019, 12:22

22 травня виконком прийняв рішення та затвердив порядок і умови проведення конкурсу для здійснення заходів, спрямованих на організацію денного догляду дітей з комплексним порушеннями або складними порушеннями розвитку. Переможці конкурсу зможуть отримати на реалізацію зазначених заходів кошти з місцевого бюджету.

За словами керівника департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторії Краснопір, мова йде про конкурс, за яким обиратимуть організації, що надаватимуть послуги денного перебування важкосправних дітей.

«Ви пам’ятаєте, наші громадські організації говорили про необхідність надання послуг денного перебування дітей з важкими розладами. Ми пропонуємо прийняти це положення, яке визначатиме умови та механізм проведення конкурсу. При розробці положення ми залучили громадські організації, які опікуються дітьми з обмеженими можливостями. Опрацювали зміни, врахували їхні пропозиції. До складу конкурсної комісії також включили керівників даних громадських організацій», - доповіла на засіданні виконкому Вікторія Краснопір.



Даним рішенням виконком надав дозвіл на оголошення та проведення конкурсу на отримання коштів з місцевого бюджету для здійснення вищезазначених заходів. Для фінансування послуг денного догляду таких діток передбачаються кошти місцевого бюджету у сумі до 500 тис. грн.



Крім того, 22 травня виконком прийняв рішення про проведення ще одного конкурсу, а саме про конкурс з визначення програм, проектів, заходів, розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, для виконання чи реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів місцевого бюджету.

«Даним рішенням ми приводимо наші документи у відповідність до загальнодержавних. Фінансова підтримка громадським об’єднанням для осіб з інвалідністю здійснюється не за конкурсом, а на підставі розгляду пропозицій відповідно до поданих заяв. Таким чином ми нині пропонуємо затвердити порядок та умови проведення даного конкурсу, а також сформувати комісію, яка буде оцінювати та виділяти фінансову підтримку», - доповіла Вікторія Краснопір.



Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 року на виконкомі розглянули результати проведеного конкурсу соціально-культурних проектів, які планують реалізувати в Житомирі за кошти місцевого бюджету упродовж 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс інвалідність інклюзія соцзахист  
Матеріали по темі