Суспільство

​Упродовж благодійної акції фонду «Серце до серця» у Житомирській області зібрали рекордну суму – чверть мільйона гривень

30 May 2019, 12:08

Під час благодійної акції «Дитяче серденько – живи» від Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», яка тривала у Житомирській області з 4 квітня по 7 травня 2019, вдалося назбирати рекордну суму – 241 тис. 280 грн 27 коп.

Про це 30 травня розповіла співзасновниця Фонду Катерина Галанзовська на прес-конференції, присвяченій підсумкам ХІV благодійної акції Всеукраїнського фонду «Серце до Серця».

«По усій Україні цього року було зібрано понад 5 млн грн – ми побили рекорди за усі 14 років проведення подібних акцій. Що стосується Житомирської області, у минулому 2018 році наша область займала, якщо не помиляюся, 18 місце по Україні. Тоді ми зібрали 51,6 тис. грн. Найбільшою сумою, зібраною в Житомирській області за минулі роки, було 126 тис. грн, це був наш рекорд. Але цей рік перевершив усі сподівання. Цього року Житомирська область зібрала рекордну суму 241 тис. 280 грн», - розповіла про цьогорічні результати благодійної акції Катерина Галанзовська, яка донедавна очолювала Житомирський обласний осередок Фонду «Серце до Серця».

Як відмітила новий регіональний представник благодійного фонду «Серце до Серця» в Житомирській області Валерія Корнійчук, уся зібрана сума коштів піде, як і анонсувалось на початку акції «Дитяче серденько – живи», на придбання кардіологічного обладнання для обласної лікарні. Що саме планують придбати, розповіла лікар Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Ольга Захарчук.

«Наші пацієнти – це дітки, які мають вади серця. Щороку у Житомирській області вперше діагностується близько 300 випадків діток з вродженими вадами серця. Попередньо обговорювалась можливість придбання медичного обладнання: електрокардіографа, холтера, ЕКГ-апарату. Але тоді ми ще не знали конкретної суми, можливо, будемо обговорювати і вносити зміни», - розповіла лікар Ольга Захарчук.

За словами регіонального представника Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до Серця» в Житомирській області Валерії Корнійчук, до цьогорічної акції долучилися усі управління Житомирської міської ради та облдержадміністрації, активними були заклади охорони здоров’я, навчальні заклади міста та області. Особливо відмітили інклюзивний читальний зал, відвідувачі якого вразили своєю небайдужістю до цієї акції та самостійно зібрали кілька тисяч гривень, аби допомогти хворим дітям. Загалом по області працювало близько 540 волонтерів благодійного фонду.

«Хочу подякувати кожному, хто долучився до цього величезного творення добра, кожному волонтеру, кожному управлінню, кожному працівнику закладів охорони здоров’я, кожному школяру, які долучилися до збору коштів і підтримали нашу акцію. Я пишаюся кожним, бо зібраної суми не було б без вас», - зазначила наостанок Валерія Корнійчук.

Нагадаємо, 4 квітня 2019 року у Житомирі стартувала ХІV благодійна акція Всеукраїнського фонду «Серце до Серця». У цей день у житомирському драмтеатрі відбулась благодійна вистава «Божі тварі», під час якої в скриньки назбирали 9803,15 грн. Ці кошти мають піти на кардіологічне обладнання для дитячих лікарень області.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня 2019 року у Житомирі відбулася прес-конференція, під час якої голова Житомирського обласного осередку Фонду «Серце до Серця» Катерина Галазновська окреслила мету цьогорічної акції «Дитяче серденько – живи», а лікар-кардіолог Житомирської обласної дитячої лікарні Людмила Філоненко розповіла про кількість діток, котрі мають хвороби серця. Тоді планували зібрати хоча б 150 тис. грн для закупівлі трьох кардіографів для дитячої обласної лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Серце до серця благодійний фонд акція благодійність допомога лікарня  
Матеріали по темі