Влада

​Господарський суд заборонив колишнім «військовим лісникам» проводити діяльність на землях Міноборони в Житомирській області

4 June 2019, 10:29

Військова прокуратура захистила інтереси Міністерства оборони України та домоглася заборони ведення лісового господарства та використання лісового фонду на землях оборони в Житомирській області.

Про це 4 червня Житомир.info повідомила прес-служба військової прокуратури Житомирського гарнізону.

«Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону під час проведення вивчення додержання вимог земельного законодавства виявлено численні порушення допущені посадовими особами одного з державних підприємств Житомирщини. Встановлено, що під час передачі цілісного майнового комплексу військового лісгоспу із відання Міністерства оборони України до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів до акту прийому передачі неправомірно включено земельні ділянки, які мають лісові насадження, у зв’язку з чим, починаючи з 2013 року реорганізований військовий лісгосп, який вибув з відання оборонного відомства, продовжував незаконне ведення лісового господарства на території військової частини», - йдеться у повідомленні.

Враховуючи, що до військової прокуратури Житомирського гарнізону надходили численні скарги від командування військової частини, яка дислокується на частині земельних ділянок та є їх постійним користувачем у відповідності до державних актів, та встановивши достатність підстав для представництва інтересів держави, прокуратурою гарнізону до Господарського суду скеровано позовну заяву про заборону ведення лісового господарства та використання лісового фонду на землях оборони, - повідомляє військова прокуратура.

«Господарський суд Житомирської області, детально дослідивши надані військовим прокурором докази та всебічно розглянувши обставини справи, задовольнив позов прокуратури Житомирського гарнізону та заборонив державному підприємству, «колишнім військовим лісникам», вести лісове господарство та використовувати лісові насадження на землях Міністерства оборони України загальною площею понад 2 тис. га», - повідомив Житомир.info заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році військова прокуратура зайнялася незаконною передачею 3500 га землі на території Новоград-Волинського навчального військового полігону для полювання, і в березні 2018 року договір про передачу землі комерційній структурі визнали недійсним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військова прокуратура Рихлюк земля ліс  
Матеріали по темі