Суспільство

Майже 30 родин з Житомирської області беруть участь у проекті «Муніципальна няня», гроші можуть прийти вже в червні

4 June 2019, 15:24

Перші 27 родин у Житомирській області вже у червні мають отримати кошти за послуги муніципальної няні для дитини віком до 3-х років.

Про це 4 червня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на департамент праці, соціальної та сімейної політики.

«Ті, хто подав документи на отримання компенсації від держави за послуги няні до 5 червня, мають надати підтверджуючі документи про оплату. За наявності цих квитанцій батькам нараховуватимуть 1 тис. 626 грн до 10 червня. Перші 27 сімей області отримають кошти на відшкодування послуг няні вже у червні. Це сім’ї з Житомира, Коростеня, Малина, Бердичева, Новограда-Волинського та з Радомишльського, Житомирського, Олевського, Малинського, Коростишівського та Черняхівського районів», - інформує департамент.

Нагадаємо, що якщо родина наймає для догляду за своєю дитиною віком до трьох років няню, має можливість скористатися фінансовою підтримкою від держави. Щомісяця на компенсацію послуг няні держава нараховуватиме по 1 тис. 626 грн родині, яка оформить «Муніципальну няню».

Для того, щоб скористатися соціальною допомогою за проектом «Муніципальна няня», жителям області необхідно звернутися до місцевих органів соціального захисту. Адже цю компенсацію виплачуватиме управління соціального захисту населення вкінці кожного місяця. Така соціальна допомога автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

Батьки дитини самостійно обирають няню, укладають з нею цивільно-правовий договір, який не потребує нотаріального завірення. Далі один з батьків має подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня». Жінка (няня), яка прагне офіційного працевлаштування в сім’ї по догляду за дітьми, має оформити ФОП та відкрити рахунок в банку, на який надходитиме її заробітна плата.

Компенсація за послуги няні не скасовує декретні виплати та відпустку з догляду за дитиною. Також залишаються інші соціальні пільги та виплати, які отримує родина.

Всю іншу інформацію можна отримати у департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА за телефоном (0412) 47-47-82.

Нагадаємо, станом на 1 березня 2019 року за новим виглядом соціальної допомоги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня» у Житомирі звернулося три сім’ї.

Як повідомляв Житомир.info, з 2019 року в Україні запрацював такий вид соціальної допомоги молодим батькам, як «муніципальна няня». Допомога при народженні дитини залишається такою ж, як 4 роки тому - 41 280 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: муніципальна няня допомога дитина  
Матеріали по темі