Влада

​Як депутати міськради голосували за продаж готелю «Житомир»

6 June 2019, 11:48

На позачерговій сесії 6 червня депутати міськради обговорювали питання викупу ПрАТ «Фаворит Компані» готелю «Житомир» за 60 млн грн.

Найбільше депутатів цікавило, чи входить до цієї суми земельна ділянка, на якій розташований комплекс, та що буде із будівлею після викупу. Відповідати на запитання взялися заступниця мера Світлана Ольшанська та голова правління ПрАТ «Фаворит Компані» Ружена Ляшенко.

«Вартість об’єкта не включає у себе вартість земельної ділянки. Ми реалізовуємо виключно об’єкт, потім покупець звертається до міської ради і бере земельну ділянку в оренду або викупає її», - говорить заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.


«Що вони хочуть зробити з цього готелю, які бачення щодо майбутнього цього об’єкта та чи готовий враховувати ті концепції розвитку чи реконструкції площі, які розроблялися у Житомирі і був проведений конкурс?», - запитує депутат Житомирської міської ради Іван Фурлет.

«Наразі у нас немає на меті цільового призначення, будь-які рішення щодо реконструкції, капітального ремонту, перебудови будуть прийматися виключно після повного технічного обстеження. Тому що стан будівлі невідомий, інформації немає, несучі конструкції, комунікації та інше. Як він був забудований з моменту 70-го року, то і все, що є. В якому стані він зараз, експертна оцінка проводилась виключно в економічному ракурсі. Технічний звіт і будівельне обстеження не проводилось», - відповідає голова правління ПрАТ «Фаворит Компані» Ружена Ляшенко.

Що ж того, чи готові у «Фаворит Компані» йти на співпрацю з містом та розглядати варіанти того, аби приміщення готелю «Житомир» відповідало в подальшому загальній концепції реконструкції майдану Перемоги, голова правління приватного акціонерного товариства з упевненістю відповідає.

«Готові обговорювати, звичайно», - зазначає Ружена Ляшенко.

На підтримку потенційного покупця висловлюється депутат Юрій Мойсеєв.

«Якщо ми зараз не проголосуємо, то через кілька днів цей об’єкт в системі Прозоро на 50% стане дешевше. Тому я прошу підтримати і проголосувати», - каже депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

Не минулося під час голосування й без невдоволення з боку активістів.

«Як ви буде дивитися в очі дітям своїм, як продаєте своє дитя. Я виріс у цьому Житомирі і я знаю, скільки цей об’єкт приблизно коштує. Ви продаєте його за безцінь. Це корупційна схема. Вимагаю зняти це питання з порядку денного і залишити це у власності держави, міста», - обурюється активіст.

Насамкінець мер міста ставить питання на голосування, додаючи:

«Дуже легко кричати лозунги, але є відповідальність. Мільйон гривень кожного року з бюджету іде, який ми даруємо. Після того, як він завалиться, витратити з міського бюджету 500 доларів за квадрат - це приблизно 5 млн доларів, 150 млн грн. Краще дороги зробити за ці кошти чи садочки побудувати», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Зрештою депутати одноголосно дозволяють «Фаворит Компані» викупити готель «Житомир».

Нагадаємо, ПрАТ «Фаворит Компані», яке належить родині народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, було єдиним учасником аукціону з продажу готелю і запропонувало на 1 тис. грн більше від початкової ціни об’єкту. За умовами електронних аукціонів у разі участі в торгах лише одного учасника сесія міської ради може ухвалити рішення про продаж об’єкту шляхом викупу. Міська рада готова продати фірмі Розенблатів «Фаворит Компані» майновий комплекс готелю «Житомир».

Як повідомляв Житомир.info, аукціон з продажу готелю «Житомир» 29 січня 2019 року не відбувся через відсутність учасників. На сесії міської ради 7 лютого депутати скасували своє рішення про приватизацію майнового комплексу готелю «Житомир», щоб не продавати об’єкт зі зниженням вартості на 50%, тобто з початковою ціною 30 млн грн. В квітні готель знову вирішили виставити на аукціон, не знижуючи початкову ціну. Рішення про приватизацію майнового комплексу готелю «Житомир» ухвалили на сесії 23 квітня 2019 року і 9 травня об’єкт знову виставили на аукціон, який мав відбутися 3 червня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: готель "Житомир" Фаворит сесія міськради  
Матеріали по темі