Події

​Водію, який на пішохідному переході біля житомирського водоканалу збив жінку, загрожує до 8 років ув’язнення

8 June 2019, 13:37

Водій, який 2 червня скоїв у Житомирі дорожньо-транспортну подію, унаслідок чого загинула жінка-пішохід, перебуватиме під цілодобовим домашній арештом.

Про це 7 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння жителем Житомира дорожньо-транспортної події, унаслідок якої загинула жінка-пішохід. У п’ятницю, 7 червня 2019 року, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого)», - інформують у прокуратурі та додають, що, відповідно до санкції зазначеної статті, злочини такої категорії караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Також 7 червня за погодженням із процесуальним прокурором прокуратури області, подано до суду клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

«Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира від 07.06.2019 до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту», - повідомили в прокуратурі.

Органом досудового розслідування установлено, що 39-річний місцевий житель минулої неділі, 2 червня, близько 17 год 40 хв, рухаючись на власному автомобілі по вул. Чуднівській, у Житомирі, не взявши до уваги попереджувальний дорожній знак «Пішохідний перехід», порушив правила дорожнього руху та скоїв на нерегульованому пішохідному переході наїзд на жінку-пішохода. Унаслідок цього жінка, яка переходила через дорогу, отримала тілесні ушкодження, від яких померла у лікарні.

Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.

Нагадаємо, 2 червня близько 17:30 вечора на пішохідному переході поблизу житомирського водоканалу автомобіль збив пішохода. Наступного дня стало відомо, що 39-річна жінка, яку на вулиці Чуднівській збив автомобіль КІА, померла у лікарні від отриманих травм.

5 червня на засіданні виконкому житомирянка, яка стала свідком даної ДТП, вимагала від влади навести лад на цьому та інших пішохідних переходах міста, адже за її словами, «зебра» навпроти водоканалу геть стерлася, а відповідний знак є лише з одного боку дороги.

Як повідомляв Житомир.info, 24 листопада 2018 року у селі Тетерівка 38-річний житомирянин на Toyota Highlander вчинив наїзд на пішохода, 60-річну жінку, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги. У результаті ДТП жінка загинула на місці події. Згодом стало відомо, що за кермом автомобіля Toyota Highlander був депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов. Однак йому не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП в селі Тетерівка, адже він проходить по ній як свідок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП арешт прокуратура пішохід  
Матеріали по темі