Місто

Житомирян продовжують «шокувати» соціальною рекламою, яка спонукає користуватися ременями безпеки

14 June 2019, 12:24

У Житомирі у рамках інформаційної кампанії «Ремінь або розтин» розмістили шокуючу соціальну рекламу, яка спонукає українців користуватися ременями безпеки в авто.

Про це наприкінці травня повідомили ініціатори рекламної кампанії.

«На 180 білбордах по Україні розміщене зображення чоловіка з синцями від ременя безпеки та інше його ж фото зі слідом від розтину. Автори реклами пропонують вражаюче порівняння, показуючи наслідки автокатастрофи для людини, яка не пристібається паском безпеки. Інформаційна кампанія розроблена в рамках Кампанії «За безпечні дороги» у співпраці з агентством Agama Communications за підтримки Міністерства інформаційної політики України. Соціальна реклама звертає увагу на смертельні наслідки автокатастроф, пропонуючи водіям вибір «Ремінь або розтин», зображуючи синець від ременя і слід від ножа патологоанатома як альтернативу. Адже за даними ВООЗ, у половині випадків ремінь у смертельній аварії міг би врятувати життя, а в Україні не пристібається 77% водіїв», - йдеться у повідомленні.

Реклама з’явилася у Києві, на центральних автодорогах України та у 19 містах і обласних центрах, зокрема у Дніпрі, Одесі, Львові, Кропивницькому, Кривому Розі, Херсоні, Краматорську, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві, Полтаві, Хмельницькому, Сумах, Луцьку, Тернополі, Рівному, Запоріжжі, Чернігові, Чернівцях.

Зазначається, що рівень користування ременями безпеки в Україні є найнижчим серед усіх країн Європи. Змінити поведінку українців та збільшити цей показник можливо підвищивши штрафи за таке порушення та мотивуючи інформаційними кампаніями. У Верховній Раді 6 березня 2019 року зареєстрований законопроект №10131 щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами, який пропонує підвищити штрафи у 10 разів: з 51 до 510 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2019 року у Житомирі з’явилися білборди з чоловіком у труні, спрямовані на підвищення рівня користування ременями безпеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: білборд реклама ДТП  
Матеріали по темі