Події

​Через самоспалення бердичівського підприємця поліція відкрила два провадження: доведення до самогубства та самоправство

14 June 2019, 20:06

На Житомирщині за фактом самоспалення підприємця у сесійній залі міської ради розпочато кримінальне провадження.

Про це 14 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури розпочато розслідування кримінальних проваджень за фактом скоєння місцевим підприємцем самоспалення у сесійній залі міської ради, за ч. 1 ст. 120 (доведення до самогубства) та за ст. 356 (самоправство) КК України», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що у п’ятницю, 14 червня 2019 року, 63-річний місцевий підприємець, прийшовши на сесію Бердичівської міської ради, попросив слова для виступу щодо вирішення питання його підприємницької діяльності.

Почувши у відповідь, що для початку таку пропозицію необхідно включити до регламенту сесії, і лише тоді йому нададуть слово, дістав із кишені пляшку з розчинником, облив себе та підпалив.

Унаслідок підпалу підприємець отримав термічні опіки А, Б ступеню обличчя, шиї, живота, обох передпліч 20%. Присутній у залі журналіст, який першим кинувся на допомогу, також отримав тілесні ушкодження у виді термічного опіку 2-А, Б ступеню правого передпліччя та плеча 8%. Обох потерпілих було негайно госпіталізовано до лікарні та надано невідкладну медичну допомогу. Наразі їх стан здоров’я задовільний.

«На місце події у складі оперативної групи правоохоронців виїжджав керівник Бердичівської місцевої прокуратури Вадим Кожухар та керівництво Бердичівського відділу поліції. Попередньо встановлено, що причиною вчинення підприємцем самоспалення є його незгода з відмовою Бердичівської міської ради продовжити договір оренди земельної ділянки для здійснення підприємницької діяльності, а також вжиття заходів для звільнення раніше орендованої ним землі. Також сьогодні, 14 червня, з огляду на обставини і причини події, розпочато кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство) КК України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях проводить Бердичівський ВП ГУНП в області, Бердичівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво», - повідомили в прокуратурі та додали, що санкція ч. 1 ст. 120 КК України передбачає покарання – обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк; ст. 356 КК України – штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 3 місяців.

Відео ТСН

Нагадаємо, через самоспалення у сесійній залі Бердичівської міськради опіки отримав не лише місцевий підприємець, а й один з депутатів, який спробував погасити полум’я.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві 14 червня під час сесії міської ради до зали зайшов чоловік, облив себе бензином та підпалив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підпал самопідпал Бердичів депутат прокуратура поліція  
Матеріали по темі