Місто

​У Житомирі падає тиск води у кранах: місто поступово відключають для масштабного ремонту

20 June 2019, 18:30

У центрі Житомира 20 червня за кілька годин до обіцяного відключення почав падати тиск води у кранах.

Про це повідомляють жителі центральних вулиць.

Так, близько 17 години знизився тиск води на вулицях Театральній, Соборній площі та Леха Качинського, хоча відключення мало розпочатися о 24-й годині.

Нагадаємо, масштабне перекриття для ремонту водогону обіцяли у ніч на п’ятницю, 21 червня. Триватиме воно до кінця суботи, 22 червня.

На сторінці КП «Житомирводоканал» у фейсбук 20 червня розмістили допис, у якому директор водоканалу Андрій Нікітін дає відповіді на запитання, для чого і на який час в місті відключають воду.

«Є декілька причин, чому ми робимо цю зупинку водопостачання. В першу чергу, це роботи, які тривають за кошти Світового банку. Відповідно до проекту, ми маємо ввести в експлуатацію деякі ділянки трубопроводу по вул. Родонова і по вул. Чумацький шлях. Інша причина - це реконструкція м-ну Короленка, де ми також замінюємо мережі, і без зупинки ми не зможемо замінити арматуру в колодязях. Третє - великі сезонні роботи, які ми робимо якраз у цей час, - це роботи по заміні запірної арматури в нашому місті: 26 великих засувок ми маємо замінити цьогоріч», - пояснює керівник водоканалу.


Зі слів Андрія Нікітіна, житомиряни повинні неодмінно запастись водою на півтори доби, протягом яких не буде водопостачання. Що стосується лікарень, шкіл, садочків та в'язниць, то водоканал обіцяє допомогти з підвозом води.

«Відновлення водопостачання розпочнеться 22 червня приблизно о 8-й годині і триватиме до 17-ї години», - наголошується в дописі.

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня 2019 «Житомирводоканал» міняв запірну арматуру, через що на шести вулицях призупиняли водопостачання. Раніше воду хотіли перекривати в неділю, 23 червня, однак через випуски в школах дату ремонту перенесли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал Житомирводоканал відключення Нікітін  
Матеріали по темі