Місто

У Житомирі оголосили конкурс та шукають виконавців послуг з вивезення сміття

26 June 2019, 13:08

У Житомирі оголосили конкурс на визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів та вторинної сировини, що утворилась в результаті роздільного збирання побутових відходів.

Відповідне оголошення опубліковане на сайті Житомирської міської ради від 26 червня 2019 року.

Організатор конкурсу – управління житлового господарства Житомирської міської ради.

В оголошенні надається характеристика об’єктів утворення побутових відходів:

Багатоквартирні житлові будинки:

- загальна кількість будинків – 709; кількість мешканців – 108 410;
- кількість будинків з п’ятьма і більше поверхами – 244;
- кількість будинків, обладнаних сміттєпроводами – 20;
- кількість будинків, у яких відсутнє централізоване водопостачання та каналізація, а рідкі відходи зберігаються у вигрібних ямах – 0;

Наявність, кількість, об’єм контейнерів для збору побутових відходів – 189 сміттєзбірних майданчиків, на яких розміщено 628 контейнерів об’ємом 1,0-1,1 м3, що розташовані на територіях міста, на яких проводиться конкурс.

Одноквартирні житлові будинки:

- загальна кількість будинків – близько 15 983; кількість мешканців – близько 60 600 тис.;
- кількість будинків, у яких відсутнє централізоване водопостачання та каналізація, а рідкі відходи зберігаються у вигрібних ямах – близько 1926;
- наявність, кількість, об’єм контейнерів для збору побутових відходів – 109 контейнерів об’ємом 1,0-1,1 м3,що розташовані на територіях приватної житлової забудови міста, на яких проводиться конкурс;
- характеристика під’їзних шляхів – асфальтобетонне та ґрунтово-щебеневе покриття.

Підприємства, установи, організації:

На території налічується близько 2 487 підприємств, установ та організацій, із них:
- кількість фінансових установ – орієнтовно 35;
- кількість закладів охорони здоров’я – 90;
- кількість закладів освіти – 55;
- кількість закладів культури – 7;
- кількість об’єктів дрібно роздрібної торгівлі та побутового обслуговування населення – орієнтовно 2300;
- наявність в них каналізації – 1937;
- наявність центрального опалення – 298;
- наявність водо- та газопостачання – 296;
- об’єм утворення побутових відходів – 75,0 тис. м3/рік;

Наявність, кількість, об’єм контейнерів для збору побутових відходів – 750 контейнерів об’ємом 1,1 м3, що розташовані на територіях міста Житомира на яких проводиться конкурс.

У характеристиці щодо потужності та місцезнаходження об’єктів поводження з побутовими відходами зазначено, що річний об’єм накопичення відходів міського полігону становить близько 650 тис. м. куб., загальна площа території – 21,56 га, середня віддаль від полігону до контейнерних майданчиків складає близько 14,0 км. Зазначено також, що підприємство сортування та перероблення відходів відсутнє.

В. о. начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради Ігор Задорожний у коментарі Житомир.info поінформував, що строк дії договорів з попередніми виконавцями послуг із вивезення відходів, минає. Він також зауважив, що у конкурсі можуть брати участь підприємства з усієї України.

«Такі конкурси, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, проводяться раз на 5 років. Є певний порядок їх проведення, яким визначено, що перевізник перемагає на певний строк. Це може бути 5 років – якщо конкурс проводиться між кількома учасниками, якщо ж учасник один, то на один рік. Раніше подібних оголошень на сайті міської ради не було, бо вони публікувалися лише в газеті «Житомирщина», адже закон вимагає оприлюднювати їх у друкованих засобах інформації. Цього разу ми вирішили розмістити оголошення ще й на сайті. Будь-яке підприємство з Житомира чи іншого міста з будь-якого регіону України може побачити оголошення та запропонувати свої послуги, і конкурсна комісія буде визначати виконавця», – пояснив Ігор Задорожний.

Місце і час проведення конкурсу:

м. Житомир, майдан ім. С.П.Корольова 4/2, управління житлового господарства Житомирської міської ради. каб. 389.

Дата: 23.07.2019 р. о 1000 год.

З умовами конкурсу можна ознайомитися Червінської Поліни Володимирівни – головного спеціаліста відділу житлового господарства управління житлового господарства Житомирської міської ради, каб. 397, тел. 47-08-68.

Детальніше про конкурс – тут

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2014 року управління житлового господарства Житомирської міської ради оголосило конкурс на визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів та вторинної сировини.

8 червня 2015 року в Житомирі визначали виконавців послуг із вивезення побутових відходів та вторинної сировини, що утворилась у результаті роздільного збирання побутових відходів. 10 червня у Житомирській міській раді оголосили переможців конкурсу на визначення виконавців послуг із вивозу побутових відходів та вторинної сировини, що утворилась в результаті роздільного збирання побутових відходів на певній території міста Житомира:

1. Лот 1 (територія ВЖРЕП№1) - ДП «Фірма Альтфатер Київ».
2. Лот 2 (територія ВЖРЕП№3) - ДП «Фірма Альтфатер Київ».
3. Лот 3 (територія ВЖРЕП№5) - ДП «Фірма Альтфатер Київ».
4. Лот 4 (територія ВЖРЕП№8) - ПП «КВЖРЕП №8».
5. Лот 5 (територія ВЖРЕП№15) - ПП «ВЖРЕП №4».

На початку липня 2015 року на засіданні виконкому говорили про те, що у Житомирі після проведення конкурсу почалися проблеми з вивезенням сміття. Згодом в інтерв’ю міський голова Сергій Сухомлин казав, що з результатами конкурсу розбирається прокуратура. Після цього тодішній начальник управління житлового господарства міської ради Сергій Кондратюк спростував інформацію щодо конкурсу на вивіз сміття, викладену в інтерв’ю.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття смітник відходи конкурс  
Матеріали по темі