Влада

У САД занепокоєні ситуацією з перевантаженими вантажівками, які їздять трасою в Житомирській області та руйнують покриття

26 June 2019, 14:48

Дорога М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (північний напрямок від Житомира до Черняхова, Коростеня) руйнується від перезавантаженого великогабаритного транспорту.

Про це 26 червня інформує прес-служба служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«Служба автомобільних доріг у Житомирській області звертається до депутатського корпусу, перевізників, водіїв, громадськості. Питання з перевантаженням транспортних засобів, особливо в період його обмеження в спекотну погоду, набуває ознак злочину проти доріг області! Перевантажені фури просто знищують нові дороги та «добивають» старі», - інформують у САД.

Дороги, що побудовані за євростандартами витримують вантажівки, що мають шість осей, вагою до 34 тонн. Більшість шляхів збудовані ще за радянських часів та, відповідно до даних, що надали фахівці ДерждорНДІ, розраховані під навантаження на вісь – 6 тонн та загальною вагою не більше – 24 т.

«Зокрема ситуація з перевантаженим транспортом на шляху М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (північний напрямок від Житомира до Черняхова, Коростеня) в Житомирській області та низкою інших шляхів вимагає негайного втручання в ситуацію. Справа в тому, що нещодавно проведений ремонт вибоїн покриття шляху не в силах витримати перевищені навантаження – щодня з’являються нові пошкодження, вибиті шматки покриття та колійність. На превеликий жаль, поки що держава не в змозі виділити кошти, щоб капітально відремонтувати всю протяжність шляху, а це майже 213 кілометрів по області. Разом з тим, на замовлення САД у Житомирській області зараз тривають роботи з поточного середнього ремонту трьох ділянок магістралі та підписано угоду на ремонт ще однієї», - йдеться у повідомленні.

Відео читачів траси М-21 (напрямок від Житомира до Коростеня)

Нагадаємо, на автомобільних дорогах загального користування державного значення діє обмеження руху для великовагових та великогабаритних автомобілів при температурній позначці вище +28 градусів. Обмеження діє з 9-00 до 22-00 год.

Як повідомляв Житомир.info, у місті Черняхів 2 травня 2019 року люди перекрили дорогу, вимагаючи її ремонту та контролю над вагою великогабаритних автомобілів, які псують покриття. Трасу розблокували після приїзду керівника САД у Житомирській області Геннадія Савченка, який пообіцяв до кінця травня встановити на дорозі два мобільні вагові комплекси. 21 травня завершився аукціон на поточний середній ремонт 15 км дороги М-21 від Житомира до Черняхова, оголошений вдруге.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорога ремонт вантажівки перевантаження  
Матеріали по темі