Політика

За позовом «Батьківщини» кандидат по округу в Житомирській області став безпартійним

3 July 2019, 11:20

З інформації про кандидата-самовисуванця Володимира Кропивницького, який балотується в одномандатному виборчому окрузі №67, виключили відомості про членство в партії ВО «Батьківщина».

Відповідну постанову Центральна виборча комісія ухвалила на засіданні 2 липня.

«Рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду від 27 червня 2019 року в справі № 855/203/19, яке набрало законної сили, Центральну виборчу комісію зобов’язано внести зміни до постанови від 26 червня 2019 року № 1346 «Про форму, колір і тексти виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів України для голосування в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року», виключивши відомості про членство кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 20 Пудліка Віталія Георгійовича та в одномандатному виборчому окрузі № 67 Кропивницького Володимира Миколайовича в політичній партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», - йдеться у постанові ЦВК.

В рішенні суду, на яке посилається Центрвиборчком, зазначено, що політична партія Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина» звернулась до Шостого апеляційного адміністративного суду з адміністративним позовом до Центральної виборчої комісії про:

визнання протиправною бездіяльності Центральної виборчої комісії щодо неврахування під час затвердження тексту виборчих бюлетенів для голосування в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року наявної в Комісії інформації, наданої політичною партією Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина», що кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 20 ОСОБА_3 та кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 67 ОСОБА_4 не є членами вказаної політичної партії;

визнання протиправною постанови Центральної виборчої комісії від 26 червня 2019 року № 1346 в частині зазначення у тексті виборчих бюлетенів для голосування в одномандатних виборчих округах № 20 і № 67, затверджених цією постановою, недостовірних відомостей щодо партійності кандидатів у народні депутати України, що балотуються у цих округах в порядку самовисування, відповідно ОСОБА_3 та ОСОБА_4 та зобов`язання Центральної виборчої комісії внести зміни до указаної постанови Комісії, виключивши відомості про приналежність кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 20 ОСОБА_3 та кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 67 ОСОБА_4 до членів політичної партії Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина».

«Позовні вимоги обґрунтовано тим, що відповідачем при прийнятті спірної постанови протиправно не враховано інформацію, надану політичною партією ВО «Батьківщина», згідно якої кандидати у народні депутати України в одномандатних виборчих округах № 20 та № 67 ОСОБА_3 та ОСОБА_4 відповідно, не є членами вказаної політичної партії, та протиправно зазначені у виборчих бюлетенях членами Політичної партії Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина», - йдеться у рішенні суду.

Представник ЦВК у суді зазначив, що приналежність зазначених осіб до ВО «Батьківщина» була зазначена ними у поданих автобіографіях кандидатів у депутати. В свою чергу, на ЦВК не покладено обов`язок щодо перевірки таких обставин у будь-який спосіб.

Станом на 11:20 год. 3 липня на сайті ЦВК Кропивницький ще член "Батьківщини"

Нагадаємо, Володимир Кропивницького вже втретє балотується по Чуднівському округу №67, до якого входить частина Богунського району Житомира. Кропивницький – депутат Житомирської обласної ради, куди був обраний від ВО «Батьківщина» і до квітня 2019 року очолював фракцію цієї партії. На сесії облради 23 травня 2019 року Володимир Кропивницький заявив про вихід з фракції та звинуватив голову обласної організації «Батьківщини» в прослуховуванні телефонів однопартійців.

Як повідомляв Житомир.info, на дострокових парламентських виборах, які призначені на 21 липня 2019 року, по округу №67 балотується кандидата від ВО «Батьківщина», депутат облради Ігор Ходак. Про всіх кандидатів по цьому округу читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК вибори ВР округ 62 кандидат Кропивницький "Батьківщина" суд  
Матеріали по темі