Місто

У Житомирі вночі знову хлоруватимуть воду, попереджають про «фонтани»

9 July 2019, 16:01

У ніч на 10 липня в Житомирі проведуть хлорування води, в результаті чого з люків можуть бігти "фонтани".

Про це 9 липня поінформував сайт КП «Житомирводоканал».

«Шановні житомиряни, з 22.00 9 липня до 06.00 10 липня КП «Житомирводоканал» буде проводити санітарно-профілактичні заходи на водогоні міста. О цій порі вода буде подаватися у мережу з підвищеним умістом хлору. Вона придатна для санітарно-гігієнічних потреб, але її не можна використовувати для приготування їжі», - повідомляє водоканал і зазначає, що промивання мереж передбачає відкриття пожежних гідрантів для спускання води.

Нагадаємо, 3 липня 2019 року комунальне підприємство «Житомирводоканал» попередило споживачів про те, що протягом дня вода подаватиметься з підвищеним вмістом хлору. Воду дезінфікували у зв’язку зі зверненням лабораторного центру, який виявив у ній бактерії.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року через зупинку «Дніпроазоту» виникли проблеми з поставкою на «Житомирводоканал» рідкого хлору для знезараження питної води. Тоді Андрій Нікітін розповідав Житомир.info, що такий реагент, як рідкий хлор, на підприємстві використовують для дезінфекції та окислення гідроорганіки, яка є у водосховищі.

У червні 2019 року водоканал закупив 300 тонн рідкого хлору угорського походження, якого вистачить до кінця року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал хлорування  
Матеріали по темі