Місто

У Житомирі водоканал хлорує воду через бактерії, виявлені у дитсадках

3 July 2019, 10:40

Вранці 3 липня комунальне підприємство «Житомирводоканал» попередило споживачів про те, що вода подаватиметься з підвищеним вмістом хлору.

Відповідне оголошення опублікували на Facebook-сторінці водоканалу.

«Шановні житомиряни, КП «Житомирводоканал» сьогодні (3 липня – ред.) подаватиме на місто воду з дещо підвищеною дозою хлору, з метою приведення її мікробіологічних показників до нормативів. Воду можна використовувати для санітарно-гігієнічних потреб. Для споживання у їжу придатна лише кип’ячена вода», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі водоканалу в коментарі Житомир.info пояснили, що воду знезаражують у зв’язку зі зверненням лабораторного центру.

«До нас звернувся лабораторний центр з рекомендацією вжити заходів з метою унормування мікробіологічних показників води. Однак це зовсім не означає, що вода не придатна для використання. Вміст хлору у ній не перевищує норми. Проте ми вирішили попередити споживачів, адже багато хто забув, як пахне хлор, бо ми його практично не використовуємо, тож, відчувши специфічний запах, у людей можуть виникнути питання», – пояснили у водоканалі.

На запитання, чому споживачів не попередили заздалегідь про заходи знезараження води, в комунальному підприємстві відповіли, що потреби у цьому не було, адже вміст хлору у воді не перевищує норми.

Зазначимо, що 24 та 25 червня фахівці ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» відібрали та дослідили 23 проби води централізованого постачання, в тому числі в харчоблоках дитячих садочків. Дослідження показали, що більша частина зразків не відповідає нормам. Бактерії виявили у воді з-під кранів у кількох ДНЗ, дитячому протитуберкульозному санаторії та ізоляторі тимчасового тримання Нацполіції.

Лабораторний центр повідомляв, що інформацію про виявлені відхилення в питній воді централізованого постачання направили Житомирському міському голові, директору КП «Житомирводоканал» та Головному управлінню Держпродспоживслужби у Житомирській області.

У водоканалі підтвердили, що сьогоднішнє хлорування пов’язане з виявленими відхиленнями.

Як повідомляв Житомир.info, 2 липня 2019 року через аварію на водогоні по вулиці Івана Сльоти на верхніх поверхах житомирських багатоповерхівок зникла вода. В цей же день увечері аварію ліквідували, і тиск води був відновлений.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал хлорування  
Матеріали по темі