Економіка

Влада Житомирської області підняла «планку» вартості бюджетних закупівель через ProZorro з 3 до 50 тис. грн

10 July 2019, 17:06

Закупівлі вартістю понад 50 тис. грн за державні кошти РДА, міськради та комунальні установи Житомирської області проводитимуть лише через систему ProZorro, в іншому разі – тільки з дозволу департаменту.

Про це йдеться у спільному розпорядженні голів Житомирської облради та облдержадміністрації від 8 липня 2019 року «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради від 07.06.2016 № 168/44».

Документом вносяться зміни до пунктів 1, 2 попереднього розпорядження, а саме:

  1. « Структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям, установам, організаціям, підприємствам спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, рекомендувати міськвиконкомам забезпечити здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзаці другому частини першої статті другої Закону України «Про публічні закупівлі», але не меншою 50 тисяч гривень (виділено редакцією) через електронну систему закупівель ProZorro.
  2. Закупівлі товарів, робіт, послуг без застосування електронної системи закупівель ProZorro здійснювати після отримання письмового погодження департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації у разі, якщо вартість закупівлі перевищує 50 тисяч гривень».


Нагадаємо, 7 червня 2016 року голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський та голова облради Анжеліка Лабунська підписали спільне розпорядження «Про застосування системи електронних закупівель», яким встановили поріг для звітування через систему ProZorro в розмірі 3 тисяч гривень. При закупівлі товарів та послуг дорожче 3 тисяч підзвітні у установи мали так само погоджувати з департаментом економрозвитку ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році в Житомирській ОДА створили робочу групу з питань ефективного впровадження в області електронних закупівель, яку очолив тодішній в.о. губернатора Ігор Гундич. Три роки тому десятки державних підприємств Житомирської області увійшли до списку «непрозорих».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: закупівля ОДА облрада ProZorro  
Матеріали по темі