Економіка

​За пів року в Житомирській області легалізували працю майже 4600 робітників, - Пенсійний фонд

15 July 2019, 11:14

У першому півріччі 2019 року в Житомирській області легалізували працю майже 4600 робітників.

Про це 15 липня повідомила пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

«За результатами спільної роботи упродовж І півріччя 2019 року легалізовано працю майже 4,6 тис. осіб», - поінформував Пенсійний фонд в області, пояснивши: станом на 1 липня 2019 року фахівці фінансово-економічного управління ГУ ПФУ поінформували соціальних партнерів щодо 995 роботодавців, які виплачують заробітну плату в межах менше мінімально встановленого рівня, та органи місцевого самоврядування (виділено редакцією) щодо 1484 роботодавців. Органам Державної фіскальної служби в області надано інформацію щодо 429 страхувальників, які не здійснили доплату до мінімального розміру єдиного внеску, подали повідомлення про прийняття на роботу, але не відобразили дані про нарахування заробітної плати. Органам Держпраці направлено інформацію щодо 783 страхувальників, у яких встановлено ознаки недотримання законодавства про працю.

Днями пенсійники області разом з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування взяли участь у проведенні рейдів-обстеження суб’єктів підприємницької діяльності на території міст Бердичів та Малин і Житомирського району щодо виявлення фактів використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин.

«Представники Фонду під час рейдів роз’яснили підприємцям та найманим працівникам, що офіційне працевлаштування – запорука соціального захисту та гідного пенсійного забезпечення, і це повинні розуміти як роботодавці, котрі мають чітко дотримуватись норм трудового законодавства, офіційно оформляючи трудові відносини й надаючи працівникам легальні гідні заробітки, так і наймані працівники, які задля отримання соціальних гарантій та власного добробуту в літньому віці повинні уникати пропозицій тимчасового благополуччя у вигляді додаткових доплат «у конвертах»», - повідомляє Пенсійний фонд.

Працівники пенсійної служби розповіли про зручну можливість відстеження персональних даних про нараховану зарплату, сплачені внески та тривалість зарахованого стажу на вебпорталі Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року штраф за неоформлених працівників – 125 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, за 5 місяців 2019 року податківці та Держпраці влаштували в Житомирській області 46 спільних перевірок на предмет незареєстрованої праці, завдяки чому 140 робітників влаштувалися легально.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пенсійний фонд ПФУ легалізація працевлаштування робота  
Матеріали по темі