Події

У «день тиші» поліція зафіксувала 9 повідомлень про порушення в Житомирі та області

21 July 2019, 08:05

Станом на 18 годину 20 липня поліція Житомирської області зареєструвала 9 повідомлень про порушення у «день тиші».

Про це увечері 20 липня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Усі повідомлення стосуються розміщення виборчих інформаційних матеріалів усупереч визначеній чинним законодавством забороні на проведення агітації, яка закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Зокрема, після опівночі 20 липня відомості про порушення встановлених обмежень щодо розміщення агітаційних матеріалів були зареєстровані у містах Малині та Новограді-Волинському», - інформує поліція.

Також працівники Житомирського відділу поліції зареєстрували 4 випадки розміщення інформаційних листівок різних кандидатів у народні депутати у декількох районах обласного центру. Ще одне повідомлення про не зняті з під’їзду житлового будинку оголошення одного з кандидатів надійшло від жителя Житомирського району.

Житель Радомишльського району повідомив до поліції про розклеєні на електроопорах села листівки. А екіпаж патрульної поліції виявив на автошляху Київ-Чоп не знятий білборд однієї з партій.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції. Усі повідомлення належним чином зареєстровані, тривають необхідні перевірки.

Нагадаємо, 20 липня, у «день тиші» перед виборами до Верховної ради, на деяких стовпах, дверях та інформаційних дошках біля під’їздів житомирських будинків продовжували висіти «агітки» за кандидатів та партії.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня проходять вибори до Верховної ради України, дільниці мають відкритися о 8.00. На дільницях будуть бюлетені різних розмірів залежно від кількості зареєстрованих кандидатів. По Житомирському округу №62 до Верховної ради на позачергових виборах 21 липня 2019 року балотується 18 кандидатів, інформацію про них читайте тут. Про 7 кандидатів, які балотуються по Чуднівському округу №67, куди входить частина Житомира, читайте тут. Усього на момент завершення реєстрації в шести одномандатних округах Житомирської області було 76 кандидатів, станом на ранок 11 липня залишилося 74 кандидати: 44 самовисуванці та 30 від політичних партій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: день тиші вибори поліція  
Матеріали по темі