Події

Біля виборчої дільниці в Житомирській області затримали авто, де знайшли пістолет, биту та ніж

21 July 2019, 10:33

Біля однієї з виборчих дільниць у місті Коростишів Житомирської області у підозрілому автомобілі поліцейські виявили зброю.

Подія сталась близько 9.20, - повідомив начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко на брифінгу щодо виборів зранку 21 липня, - поінформував відділ комунікації ГУНП.

«Підозрілих молодиків в автомобілі ВАЗ біля однієї з дільниць райцентру помітив поліцейський, який охороняв правопорядок біля ДВК, і повідомив про це чергового відділу. На місце події виїхала слідчо-оперативна група та спецпризначенці ТОРу. Під час перевірки було встановлено, що у вказаному транспортному засобі знаходились троє 20-річних молодиків. У ході огляду ВАЗівки правоохоронці виявили та вилучили пістолет, зовні схожий на пневматичний, біту та ніж», - інформує поліція.

Парубків разом з автомобілем доставили до відділу поліції для встановлення усіх обставин події, триває перевірка.

ОПОРА ж повідомляє, що в одномандатному виборчому окрузі №67 на дільницю в село Городище Житомирського району бюлетені для голосування зранку, 21 липня, привезли з сусіднього села.

«Бюлетені привезли із сусіднього села, на ранкове засідання у супроводі працівника поліції. Голова комісії сказала, що у них не було де їх зберігати», – розповіла спостерігач ОПОРИ.

Відповідно до ч. 13 ст. 82 закону України «Про вибори народних депутатів України», бюлетені зберігаються у приміщенні ДВК у сейфі, який опечатується стрічкою з проставлянням на ній підписів усіх присутніх на засіданні комісії та печатки виборчої комісії і постійно перебуває під охороною поліцейського, - нагадує ОПОРА.

Нагадаємо, 21 липня проходять вибори до Верховної ради України, на дільницях бюлетені різних розмірів залежно від кількості зареєстрованих кандидатів. Всього в Житомирській області 1450 виборчих дільниць. Поліція повідомила про вчасне відкриття всіх виборчих дільниць окрім однієї в Житомирі, де запізнилась голова ДВК. ОПОРА ж повідомила, що на деяких ДВК не вистачає скриньок та кабінок.

По Житомирському округу №62 до Верховної ради на позачергових виборах 21 липня 2019 року балотується 18 кандидатів, інформацію про них читайте тут. Про 7 кандидатів, які балотуються по Чуднівському округу №67, куди входить частина Житомира, читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, всього на момент завершення реєстрації в шести одномандатних округах Житомирської області було 76 кандидатів, станом на ранок 11 липня залишилося 74 кандидати: 44 самовисуванці та 30 від політичних партій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори поліція ОПОРА  
Матеріали по темі