Економіка

Прокуратура вимагала взяття під варту та 1 млн застави для хабарника з Любара, але суд відпустив його під домашній арешт

21 July 2019, 12:16

Затриманому 17 липня 2019 року на хабарі секретарю Любарської ОТГ Житомирської області обрали міру запобіжного заходу - цілодобовий домашній арешт.

Відповідну ухвалу 19 липня прийняв Корольовський районний суд м. Житомира, - повідомили Житомир.info у військовій прокуратурі Житомирського гарнізону.

Військова ж прокуратура наполягала на суворішій мірі - взяття під варту з заставою в 1 млн 191 тис. грн, - повідомив Житомир.info заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк.

Тепер військова прокуратура збирається подавати апеляцію на рішення суду, для цього у правоохоронців є 10 робочих днів.

Нагадаємо, 17 липня в селищі Любар із хабарем у розмірі 7 тис. грн затримали виконувача обв’язки голови Любарської селищної ради. Гроші посадовець узяв за надання в оренду ділянки площею 0,5 га для обслуговування складів підприємств торгівлі. Військова прокуратура повідомила, що мова йде про секретаря Любарської селищної ради.

На сайті Любарської громади є дані, що секретарем Любарської селищної ради є Янко Василь Володимирович 1975 року народження. За фахом учитель історії, працював заступником директора школи.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 голову садового товариства затримали на хабарі у 1600 доларів за виділення житомирянину землі у Буках. Заступника Баранівського міського голови, якого 13 червня 2019 року впіймали «на гарячому» при отриманні 30 000 гривень хабара, посадили під варту.

Думки житомирян щодо того, в яких сферах найбільше «процвітає» корупція та як з нею боротися, читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник Любар  
Матеріали по темі