Місто

Домашній матч ФК «Полісся» зіграє в Новограді-Волинському, бо стадіон у Житомирі не готовий приймати «гостей»

23 July 2019, 12:55

Житомирський ФК «Полісся» прийматиме вінницьку «Ниву» у Новограді-Волинському.

Про це 23 липня повідомив сайт міської ради.

«Перший домашній матч у новому сезоні ІІ ліги житомирський ФК «Полісся» зіграє у Новограді-Волинському, на стадіоні «Авангард». У суботу, 27 липня, «жовто-зелені» прийматимуть найпринциповішого суперника – вінницьку «Ниву». Початок матчу – о 18.00», - інформує пресслужба міськради з посиланням на управління у справах сім'ї, молоді та спорту.

В коментарі Житомир.info мер Житомира Сергій Сухомлин пояснив, чому не відбудеться перший матч на домашньому стадіоні «Спартак Арена».

«Я зараз на стадіоні, спілкуємося з представниками Федерації футболу України. Ми проєктували цей стадіон як основний стадіон дитячої спортивної школи з можливістю грати матчі другої чи першої ліги нашої основної команди «Полісся». Для того, щоб стадіон відповідав всім заходам безпеки ФФУ, то треба, щоб сектор гостей, фанів, які приїздять на матчі, має бути огороджений, щоб на футбольне поле не кидали фаєри та інші предмети. Також є ряд інших зауважень, які висуває ФФУ щодо безпеки, і їх треба врахувати й доробити. Тобто, на думку ФФУ, наша трибуна для глядачів не облаштована для прийому фанатів чужої команди. Зараз все будемо оперативно доробляти: ставити огорожу, облаштовувати другий вихід зі стадіону в напрямку вулиці Грушевського», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 17 липня мер говорив, що за тиждень планують повністю закінчити оформлення всіх документів для того, щоб 27 липня житомирська команда прийняла домашній матч на рідному стадіоні «Спартак Арена». 19 липня на стадіоні «Спартак Арена» футбольний клуб «Полісся» зіграв товариський тренувальний матч проти збірної команди житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ФК «Купол 95».

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року на повторних торгах тендер на реконструкцію стадіону виграла житомирська фірма «Комунальник». 19 березня 2018 року мер Сергій Сухомлин повідомив про початок реконструкції стадіону «Спартак». На початку жовтня 2018 року начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов говорив, що після змін та коригування проєкту, вартість реконструкції стадіону станом на 15.08.2018 становила 45 млн 577 тис. 888 грн, з них будівельні роботи – 34 млн грн. 15 червня 2019 року міський голова Сергій Сухомлин провів екскурсію стадіоном «Спартак» і розповів про можливу дату відкриття. За словами мера, на реконструкцію стадіону витратили приблизно 45 мільйонів гривень, це кошти Державного фонду регіонального розвитку, міського бюджету і ФФУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон Сухомлин футбол ФФУ ФК "полісся"  
Матеріали по темі