Політика

ЦВК отримала протокол з «мокрою печаткою» зі скандального Коростенського округу

25 July 2019, 10:07

Ввечері 24 липня Центральна виборча комісія продовжувала приймати оригінальні протоколи про підсумки голосування від окружних виборчих комісій.

Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

«24 липня після перерви в засіданні Комісія продовжила прийняття та оголошення протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та протоколи ОВК про підсумки голосування в одномандатному окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Для розгляду та подальшого опрацювання було прийнято відповідні протоколи про підсумки голосування від ОВК 5 територіальних виборчих округів: № 64 (Житомирська область), № 160 (Сумська область), № 165 (Тернопільська область), № 187 (Хмельницька область), № 219 (місто Київ). Таким чином, станом на 18:30 24 липня Центральна виборча комісія прийняла протоколи про підсумки голосування від ОВК 46 ОВО», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в день голосування 21 липня 2019 року кандидат в нардепи по Коростенському виборчому окрузі №64 від партії «Слуга народу» Вячеслав Сігачов написав заяву до поліції з повідомлення про «фейк» що він, нібито, зняв свою кандидатуру на користь Арешонкова. Вранці 22 липня до поліції надійшло повідомлення, що у місті Коростень існує загроза перешкоджанню роботи окружної виборчої комісії ОВО №64. До окружної комісії були скеровані спецпідрозділи, а центральний апарат Національної поліції виділив черговий гелікоптер з правоохоронцями, який ввечері цього ж дня повернувся назад.

23 липня на сайті ЦВК оприлюднили результати 100% протоколів по Коростенському округу №64 – з перевагою в менш ніж 700 голосів перемагає чинний нардеп, самовисуванець Володимир Арешонков, але штаб кандидата від партії «Слуга народу» Вячеслава Сігачова подав до ОВК кілька десятків заяв про порушення та заявляв, що вимагатиме перерахунку голосів на деяких дільницях.

Як повідомляв Житомир.info, у п’яти з шести округів Житомирської області перемогли кандидати від партії «Слуга народу»: округ №62 – Ігор Герасименко, округ №63 – Богдан Кицак, округ №65 – Дмитро Костюк, округ №66 – Тетяна Грищенко, округ №67 – Сергій Кузьміних. 24 липня до ЦВК оригінальні протоколи вже здали ОВК округів №62 та №63.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ЦВК округ 64 протокол  
Матеріали по темі