Політика

Довірена особа кандидата через суд хоче провести перерахунок голосів по Коростенському округу №64

25 July 2019, 15:18

Довірена особа кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» по Коростенському округу 25 липня подала позов до Житомирського окружного адміністративного суду з вимогою перерахувати голоси на всьому окрузі.

Довірена особа кандидата Вячеслава Сігачова в одномандатному виборчому окрузі №64 Олексій Шляга заявляє про протиправні дії окружної виборчої комісії і викладає аргументи по пунктах: порушення, які можуть свідчити про надання ОВК протоколів з відомостями, які не співпадають з волевиявленням громадян; перерва в роботі комісії 22 липня з 9:00 до 14:00, хоча по закону вона мала працювати безперервно до встановлення підсумків голосування; протоколи ДВК, які підписані не головою, заступником голови та секретарем відповідних дільничних комісій; протоколах, в яких є розбіжність даних, на уточнення не відправлялись, та є різниця між даними протоколів і даними на сайті ЦВК, а в серверну не були допущені спостерігачі чи довірені особи; в деяких протоколах не відображена інформація про всі скриньки та кількість бюлетенів у них.

Також довірена особа кандидата Сігачова звертає увагу на різницю даних в оскаржуваному протоколі ОВК: видано бюлетенів для голосування в приміщення ДВК 78947, а взяли участь в голосуванні 78846 осіб; було видано 3189 бюлетенів для голосування на дому, а проголосували 3182 особи. Крім того, наголошується на аномальній кількості пошкоджених бюлетенів – 2308.

«При розриві результатів підрахунку голосів за кандидатів в народні депутати Арешонкова В.Ю. та Сігачова В.В. в 640 голосів на загальній кількості виборців в окрузі в кількості 82119 ставиться під обґрунтований сумнів визначений результат при наявності всіх перерахованих порушень закону», - йдеться у позовній заяві.

Враховуючи значний суспільний резонанс та громадський інтерес до подій в ОВК №64, Олексій Шляга просить суд визнати протиправними дії окружної виборчої комісії, скасувати протокол від 23.07.2019 про підсумки голосування та зобов’язати окружну комісію «здійснити повторний підрахунок голосів за виборчою документацією по всіх виборчих дільницях в одномандатному окрузі №64».

111

22







Нагадаємо, ввечері 24 липня Центральна виборча комісія отримала оригінальні протоколи про підсумки голосування від Коростенської ОВК округу №64.

Як повідомляв Житомир.info, в день голосування 21 липня 2019 року кандидат в нардепи по Коростенському виборчому окрузі №64 від партії «Слуга народу» Вячеслав Сігачов написав заяву до поліції з повідомлення про «фейк» що він, нібито, зняв свою кандидатуру на користь Арешонкова. Вранці 22 липня до поліції надійшло повідомлення, що у місті Коростень існує загроза перешкоджанню роботи виборчої комісії ОВО №64. До ОВК були скеровані спецпідрозділи, а центральний апарат Національної поліції виділив черговий гелікоптер з правоохоронцями, який ввечері цього ж дня повернувся назад. 23 липня на сайті ЦВК оприлюднили результати 100% протоколів по Коростенському округу №64 – з перевагою в менш ніж 700 голосів перемагає чинний нардеп, самовисуванець Володимир Арешонков, але штаб кандидата від партії «Слуга народу» Вячеслава Сігачова подав до ОВК кілька десятків заяв про порушення та заявляв, що вимагатиме перерахунку голосів на деяких дільницях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори суд округ 64 ОВК  
Матеріали по темі