Події

У Житомирській області 160 га земель оборони незаконно засіяли, прокуратура зібрала врожай та продала для покриття збитків

5 August 2019, 18:48

Пів мільйона гривень до бюджету відшкодовано від продажу незаконних посівів на землях оборони: 160 гектарів засіяли пшеницею, вівсом і соняшниками.

Про це 5 серпня повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«За процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону викрите самовільне захоплення ділянок, що перебувають на обліку Новоград-Волинської квартирно-експлуатаційної частини. Незаконні посіви, як речові докази в кримінальному провадженні, за рішенням суду були реалізовані на торгах. До бюджету відшкодовані завдані збитки на суму понад 590 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Поля сільськогосподарських культур були виявлені під час огляду земельних ділянок в ході досудового розслідування справи за фактами недбалого ставлення до військової служби службовими особами Новоград-Волинської КЕЧ, що призвело до самовільного захоплення земель оборони.

«Корольовський районний суд м. Житомира надав дозвіл на реалізацію речових доказів - незаконних посівів сільгоспкультур. Продаж було доручено ГУ ДФС у Житомирській області. За результатом проведених біржових торгів були реалізовані майнові права на посіви пшениці – до бюджету скеровано понад пів мільйона гривень», - інформує військова прокуратура.

Після продажу вівса і соняшника кошти також будуть передані державі.

Нагадаємо, в березні 2018 року в прокуратурі Житомирського гарнізону інформували про визнання недійсним договір, яким землі оборони, що знаходяться під Житомиром та призначені для підготовки Десантно-штурмових підрозділів ЗСУ, були незаконно передані в користування комерційній структурі.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2017 року заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк розповідав про те, що військова прокуратура збирається повернути до оборонного відомства землі загальною площею 3,5 тис. га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля прокуратура урожай військові  
Матеріали по темі