Економіка

Комунальне підприємство у селищі неподалік Житомира повернуло споживачам більше 200 тис. грн, зайво нарахованих за тепло

13 August 2019, 09:44

Комунальне підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення жителям смт Озерне Житомирського району, завищувало тарифи.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області від 12 серпня.

«У ході перевірки встановлено, що суб’єкт господарювання при формуванні тарифів на послугу з централізованого опалення застосовував тарифи, які сформовані з порушенням вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, за рахунок включення до собівартості в завищених обсягах витрати на придбання природного газу для виробничих потреб», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області за результатами проведеного планового заходу державного нагляду (контролю) суб’єкту господарювання надало припис щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін шляхом приведення тарифів у відповідність до вимог законодавства та здійснення споживачам селища перерахунків плати за послуги з централізованого опалення, шляхом зменшення діючих тарифів за 1Гкал для населення на 9,30 грн та на 11,40 грн – для споживачів бюджетної сфери і госпрозрахункової групи (з врахуванням ПДВ).

Станом на 12 серпня суб’єкт господарювання поінформував Головне управління про виконання припису в частині повернення споживачам зайво нарахованої плати за послугу централізованого опалення в сумі 232,1 тис. грн.

Зазначимо, що смт Озерне входить до складу Новогуйвинської селищної ради.

За даними ресурсу clarity-project.info, послуги з теплопостачання в Озерному надає підприємство з однойменною назвою – КП «Озерне» Новогуйвинської селищної ради (смт Озерне, вул. Авіаційна, 57).

Нагадаємо, розпорядженням від 26 березня 2019 року тодішній голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич утворив робочу групу, яка мала провести аналіз тарифів на послуги з централізованого теплопостачання.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2019 року житомиряни отримали платіжки за січень, в яких сума за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води значно зросла у порівнянні з груднем 2018 року. Житомирської міськради з посиланням на інформацію КП «Житомиртеплокомуненерго» пояснила це зростанням ціни на газ та низькою середньодобовою температурою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тариф нарахування Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі