Місто

Заступник мера Житомира зібрав журналістів, аби пояснити, чому вода у кранах з’явилася з затримкою

15 August 2019, 11:11

15 серпня у Житомирі розпочалася реконструкція одного з магістральних трубопроводів. Для проведення відповідних робіт у місті було обмежено водопостачання в ніч з 14 на 15 серпня. У більшій частині міста водопостачання мали відновити о 05:00 15 серпня. Проте вже о 6.00 ранку керівник КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін повідомив, що вода з'явиться о 10.00 годині.

Вранці 15 серпня заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк скликав терміновий брифінг, аби пояснити журналістам, чому водоканал вчасно не відновив водопостачання, та закликав житомирян поставитися до ситуації з розумінням.


«‎У рамках заміни стратегічних засувок виконувалися роботи на вулицях Грушевського та Сльоти. Саме засувка діаметром 600 мм на вулиці Сльоти була стратегічною, тому що вона стоїть на перехресті. Засувки діаметром 600 та 700 мм дозволяють отримувати воду в районі Шевченка – Бородія (вул. Бородія – нині вул. Сльоти – ред.) та у промисловій зоні – Параджанова та вулиці Промисловій. Через те, що у нас майже 20 тис. діаметрів засувок, які не всі в робочому стані, зілляти об’єм водопроводу, що сьогодні у наших мережах, не відключаючи райони, майже неможливо. Ми перекрили райони і все одно втратили 2-3 години на злив води та демонтаж засувки. Працівники водоканалу стояли у воді та виконували демонтаж і зварювальні роботи. Робити це стоячи постійно під тиском води практично неможливо», – пояснює Сергій Кондратюк.

У міській раді пообіцяли звернути увагу на своєчасне інформування людей щодо відключення водопостачання.

«На даний час частина районів вже запущена водою. Через 5-10 хв (станом на 9.20 ранку) буде забезпечено водопровідною водою усе місто. У майбутньому інформація щодо таких аварійних ситуацій буде поступати до житомирян своєчасно, щоб люди могли своєчасно запастися холодною водою для своїх потреб», – говорить заступник міського голови.

Також Сергій Кондратюк розповів, де планують подальші ремонтні роботи щодо заміни засувок.

«У нас є засувка в районі вул. Шевченка та вул. Бородія (нині – вул. Сльоти – ред.) ‎– 300 мм. Для того району дуже потрібно, аби ми її відремонтували. Думаю, що ту засувку будемо змінювати на початку вересня», – додає Сергій Кондратюк.

Станом на 10.40 в центрі міста у деяких будинках водопостачання не було відновлено.

Нагадаємо, вранці 14 серпня КП «Житомирводоканал» попереджав про масштабний ремонт на водогоні та відсутність води в частині міста. Воду вимкнули близько опівночі 15 серпня і у більшій частині міста водопостачання планували відновити о 5-ій годині ранку. Проте близько 6.00 керівник КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін повідомив, що у зв’язку з аварійною ситуацією, яка виникла під час проведення робіт, водоканал змушений був перенести запуск насосної станції на 8.00. Згодом цей допис був відредагований автором і запуск насосної станції перенесли вже на 10.00.

Як повідомляв Житомир.info, 13 серпня 2019 житлові будинки, садочки, школа, дитячий оздоровчий табір, навчальні заклади, війська частина та готель у мікрорайоні Богунія були без централізованого водопостачання. Води не було за деякими адресами і у центрі міста.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал відключення Кондратюк  
Матеріали по темі