Суспільство

Пенсію тепер можна оформити без походів по кабінетах: у Житомирській області презентували призначення в «один дотик»

20 August 2019, 13:33

Нещодавно у Пенсійному фонді України відбулася пресконференція, під час якої було презентовано сервіс призначення пенсії в «один дотик», що є першим етапом впровадження системи «Е-пенсія». Новий сервіс дозволяє призначити пенсію за одне відвідування сервісного центру, попередньо подавши заяву та усі необхідні документи через вебпортал електронних послуг Фонду.

Про це 9 серпня повідомляв Пенсійний фонд України.

А 15 серпня нову послугу на пресконференції презентували в головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області, – повідомив сайт ПФУ в області.

Про особливості нової моделі звернення громадян журналістам розповіла заступник начальника головного управління Фонду в області Світлана Антонюк.

«Новий сервіс передбачає подання документів виключно в електронному вигляді через вебпортал електронних послуг Фонду, що в свою чергу забезпечить прозорість та зручність звернення за призначенням пенсії і надає можливість подати заяву про призначення пенсії дистанційно», – пояснила Світлана Антонюк.

Зазначено, що така система спрощує взаємодію громадян з органами Пенсійного фонду України, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг не виходячи з дому та дає можливість реалізувати своє право на призначення пенсії у будь-який час.

20 серпня в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області в коментарі Житомир.info уточнили, що сервіс уже діє в нашому регіоні, тож жителі можуть оцінити його переваги.

Цікаво, що працівники ПФУ в області вирішили самостійно перевірити на практиці, як саме діє новий сервіс, та провели невеличкий експеримент. Одна з працівниць управління відсканувала усі необхідні документи і подала заяву про призначення пенсії дистанційно. Заява була зареєстрована, однак через дві доби їй надійшла відповідь, що вона нині продовжує працювати, і стажу для призначення пенсії не вистачає, тож, відповідно, і права на пенсію у неї нема.

Нагадаємо, майже 102 тисячі пенсіонерів Житомирської області з великим страховим стажем із липня отримують збільшені виплати, середній розмір підвищення становить майже 253 грн.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 липня 2019 року мінімальна пенсія в Україні зросла на 67 грн – до 1564 грн.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія Пенсійний фонд ПФУ  
Матеріали по темі