Влада

​Мер Житомира дав тиждень начальнику управління транспорту на «перевиховання» перевізників

21 August 2019, 11:58

Мер Житомира Сергій Сухомлин доручив начальнику управління транспорту і зв’язку міськради Костянтину Підпокровному за тиждень розібратися, чому приватні перевізники відмовляють у безкоштовному перевезенні інвалідам другої групи, які мають це право поряд з інвалідами першої групи.

Про це йшла мова 21 серпня на засіданні виконкому після звернення до членів виконкому житомирянина Віктора Радчука. За його словами, він вже неодноразово звертався до міськради та виконкому з питанням, на яких підставах не забезпечується право на безкоштовний проїзд певних категорій населення.

«Так, така проблема існує. Інваліди другої групи, як і першої, мають право на безкоштовний проїзд. Проте перевізники відмовляють людям у цьому, аргументуючи, що таких осіб дуже багато, багато мають підробні посвідчення, і так далі. Проте діяльність управління у вирішенні даного питання заключається у фіксації постфактум, тобто, приймаються скарги на порушення прав перевізниками і реагування на конкретні випадки», - пояснив заступник мера Дмитро Ткачук.

Начальник управління транспорту Костянтин Підпокровний розповів, що після ультиматуму, коли перевізники відмовили усім пільговикам у безкоштовному перевезенні і проведеної з ними роботи, перевізники пішли на «умовний компроміс»: возити ряд пільговиків безкоштовно, а пенсіонерів та інвалідів другої групи – у певні години по 3 грн.

«Сказати, що управління нічого не робить, я не можу: ми фіксуємо такі випадки порушень, подаємо до суду, виграємо суди, і перевізники оплачують штрафи. Але проблема залишається. У Вінниці, Рівному та ряді інших міст працюють на умовах часткової компенсації з бюджету вартості проїзду пільговиків. У нас такої практики, принаймні, за останніх 15 років, немає, дотації отримує лише ТТУ, тому виникає така неузгодженість», - розповів Підпокровний.

Врешті решт мер Сергій Сухомлин дав начальнику управління транспорту тиждень, аби той провів відповідну роботу з перевізниками, аби «перевиховати» водіїв, які безпідставно відмовляють певним категоріям пільговиків у безкоштовному перевезенні.

«У вас є тиждень на проведення зазначеної роботи з перевізниками, щоб я більше не чув скарг з цього приводу», - сказав Сухомлин.

Нагадаємо, зранку 21 серпня розпочалося чергове засідання виконкому Житомирської міськради, в порядку денному якого - 71 питання. Так, міськвиконком планував розглянути питання виконання бюджету Житомирської ОТГ за І півріччя 2019 року і затвердити низку фінпланів комунальних підприємств. Окрім того, виконком збирається погодити питання щодо реалізації проєкту «TUMI: шлях до школи».

Як повідомляв Житомир.info, на виконкомі 7 серпня 2019 року з порядку денного зняли три питання, які стосувалися міського громадського транспорту, в тому числі й питання щодо підвищення вартості проїзду. Заступник міського голови Дмитро Ткачук пояснив, що влада чекає лист з пропозиціями від громади міста. За його словами, напередодні відбулися громадські слухання, на яких не вдалося дійти до спільного бачення, саме тому рішення щодо вартості проїзду вирішили відкласти.


Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком перевізник проїзд маршрутка пільговик  
Матеріали по темі