Суспільство

Житомирська область надолужила згаяне і вийшла в лідери з підготовки 1-х класів до нового навчального року

21 August 2019, 17:15

Житомирська область увійшла до дев’яти регіонів України, які станом на 1 серпня 2019 демонструють найвищу підготовленість до нового навчального року для перших класів.

Про це 21 серпня за результатами серпневої конференції Міністерства освіти й науки України повідомила пресслужба Житомирської ОДА.

«Готовність навчальних закладів країни до роботи за стандартами Нової української школи обговорили у ході серпневої конференції Міністерства освіти і науки України. Житомирська область входить до дев’яти регіонів України, які демонструють найвищу підготовленість до нового навчального року для перших класів», - інформує ОДА.

За даними, озвученими під час конференції з міністром освіти й науки Лілією Гриневич, Житомирщина серед дев’яти областей, які майже на 100% забезпечили перші класи за стандартами «Нової української школи». У переліку регіонів, які мають найкращі показники за підготовкою до нового навчального року з «НУШ», також Волинська, Харківська, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Тернопільська області та місто Київ:

Ілюстрація з сайту ОДА

Нагадаємо, три місяці тому, у травні 2019, Міносвіти повідомляло, що лише дві області – Житомирська і Миколаївська – досі не розподілили субвенцію, спрямовану на «Нову українську школу», і є ризик зриву закупівель обладнання для перших класів. 8 травня 2019 голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про розподіл субвенції з держбюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Як повідомляв Житомир.info, до перших класів Нової української школи у 2019/20 навчальному році в Житомирській області піде орієнтовно 14 тисяч 975 дітей – це на кілька сотень менше, ніж рік тому. У місті Житомир до перших класів в цьому році піде 3 667 учнів, які сформують 121 клас. У серпні 2019 для житомирських перших класів закупили нові парти, проте не всі школи отримають їх до 1 вересня.

У липні 2019 МОН повідомило, що Міносвіти вкладається у графік друку підручників, і всі книги будуть доставлені на обласні бази до 15 серпня. З вересня 2019 року батьки школярів отримають більше можливостей для навчання дітей удома.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НУШ МОН 1 клас школа  
Матеріали по темі