Місто

На заміну скасованих автобусів №53 та 53-А у Житомирі відкоригували схеми руху кількох маршрутів

28 August 2019, 20:13

З 30 серпня у Житомирі зміняться схеми руху кількох автобусних маршрутів.

Інформацію про це за підписом управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради 28 серпня опублікували на сайті міськради.

«Враховуючи звернення громадян, які надійшли після скорочення автобусних маршрутів №53 та 53-А та зміни схеми руху маршруту №110, з метою покращення перевезення пасажирів по вулицях Андріївській, Бориса Тена, Небесної сотні, Соснової та Короленка з 30.08.2019 року вводяться такі зміни у схемах руху автобусних маршрутів:

Маршрут № 110 курсуватиме по вул. Покровській до вул. Київської в обох напрямках (схема додається).

Маршрут № 37 курсуватиме по вулиці Небесної Сотні (на відрізку від вул. Домбровського до вул. Грушевського) в обох напрямках (схема додається).

Маршрут № 14 курсуватиме по маршруту: «вул. Соснова – вул. Короленка – вул. Перемоги – майдан Соборний – вул. Київська – вул. Східна – вул. Бориса Тена – вул. Вітрука – ж/д Вокзал». Для обслуговування маршруту будуть задіяні комунальні автобуси КП ЖТТУ .

Автобусне сполучення району «хутір Затишшя» буде забезпечено автобусним маршрутом № 25-А (схема додається)», – йдеться у повідомленні.

Усі схеми з сайту Житомирської міської ради

Нагадаємо, на засідання Житомирського міськвиконкому 21 серпня прийшли жителі вулиці Андріївської і прилеглих вулиць, обурені скасування 53 маршруту. Люди скаржилися на те, що стало складно дістатися до Великої Бердичівської, й нарікали, зокрема, що на 110 маршруті не всі автобуси пристосовані для перевезення колясок. Тоді начальник управління транспорту на зв'язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний розповів про розроблення змін до схеми руху маршруту № 110.

Як повідомляв Житомир.info, об’єднання маршрутів №10 та №110 й запуск комунальних автобусів на маршрут №4 замість скасованих №53 та №53А викликало нарікання жителів Крошні: ввечері 8 серпня 2019 року на зупинці громадського транспорту по вулиці Андріївській люди почали збирати підписи за повернення автобусів №53 та №53А.

11 серпня голова громадської організації «Молодь за Єдину Україну» Олексій Проноза повідомив, що під зверненням до мера Житомира з вимогою повернути на Крошню автобусні маршрути №53 та №53А підписалися майже 700 людей.

15 серпня у Житомирській міській раді відбулися громадські обговорення щодо проблеми транспортного забезпечення мікрорайону Крошня: люди вимагали повернути маршрутів № 53 та 53А. Врешті, громада повідомила, що 16 серпня перекриватиме дорогу на вулиці Покровській, біля залізничного переїзду, щоби домогтися повернення скасованих маршрутів.

16 серпня жителі мікрорайону Крошня на 15 хвилин перекрили вулицю Покровську, вимагаючи повернути схеми та графіки руху, які діяли до 6 серпня.

16 серпня пресслужба Господарського суду Житомирської області повідомила, що управління транспорту Житомирської міськради судиться з Антимонопольним комітетом щодо скасованих маршрутів 53 та 53А

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка №53 маршрутка №110 схема руху  
Матеріали по темі