Місто

​Якщо вартість проїзду не підвищать у вересні, Житомирському ТТУ потрібно буде 50 млн грн, аби покрити збитки, - Підпокровний

4 September 2019, 13:42

На засіданні міськвиконкому 4 вересня вчергове приймали рішення про зменшення доходної частини КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». Потреба у погодженні додаткової угоди №5 до договору №1 від 16.01.2019 року про організацію здійснення перевезень пасажирів міським електричним транспортом шляхом надання трансфертів перевізнику, виникла у зв’язку з тим, що фінпланом було передбачено з початку 2019 року новий тариф на перевезення пасажирів електротранспорту. Однак дане рішення досі не прийняте, тож доводиться постійно коригувати розмір доходної частини.

Про це на засіданні виконкому пояснив начальник управління транспорту і зв’язку Констянтин ПІдпокровний.

«Чергове рішення до угоди №5 щодо зменшення доходної частини ЖТТУ на серпень місяць. Відповідно до договору було 6 млн 205 тис. грн, зменшуємо її на серпень місяць аж на 2 млн 608 тис. грн і пропонуємо встановити у розмірі 3 млн 570 тис. грн. Тобто ці кошти системно недобирає трамвайно-тролейбусне управління від збору виручки у зв’язку з тим, що досі не врегульовано питання щодо підвищення вартості проїзду. Відповідно до фінплану, відповідно до договору з комунальним підприємством з початку поточного 2019 року мало відбутися подорожчання вартості проїзду, а тому підприємство щомісячно втрачає мінімум 2 млн грн», - розповів Костянтин ПІдпокровний.

За його словами, до кінця 2019 року ТТУ потрібно щонайменше 40 млн грн на фінансування підприємства.

«Це при умові, що буде все таки в цьому місяці підвищена вартість проїзду, а якщо цього не відбудеться потреби сягнуть 50 млн грн. Відповідне клопотання від управління транспорту на програму вже є, внесено вже на минулій сесії в програму додатково 40 млн грн і на наступних сесіях будемо просити безпосередньо виділити фінансування. Ще раз хочу наголосити, в разі неприйняття відповідних рішень до кінця поточного року сума фактичних збитків тролейбусного управління збільшиться як мінімум ще на 10-12 млн грн, які вкрай необхідні підприємству для оновлення рухомого складу, капремонтів, оновлення матеріально-технічної бази. Там проблем більше, ніж достатньо, а кошти на ці цілі на підприємстві фактично відсутні. На даний час, станом на 1 вересня, коштів на ЖТТУ до кінця року немає, чекаємо наступної сесії», - пояснив начальник управління транспорту і зв’язку.

Нагадаємо, житомирський виконком 7 серпня відклав рішення про підвищення вартості проїзду, оскільки чекають від громадян звернень з пропозиціями.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до проєкту рішення виконкому міської ради від 14 червня 2019 року, вартість проїзду в громадському транспорті Житомира планують підвищити: у трамваях і тролейбусах проїзд коштуватиме 5 грн, у маршрутках – 7 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ Підпокровний проїзд  
Матеріали по темі