Влада

Всім – по 75%: премії керівників підрозділів Житомирської міської ради за липень-серпень

6 September 2019, 12:29

Розпорядженням міського голови від 26 липня 2019 року керівники структурних підрозділів Житомирської міської ради, заступники мера та секретар міськради отримали премію в розмірі 75% до місячної заробітної плати.

За серпень розмір премії теж всім по 75%, лише заступнику директора департаменту економічного розвитку Олегу Даценку – 50%.

Відповідно до постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», керівникам органів місцевого самоврядування надано право здійснювати преміювання працівників відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи, а також до державних і професійних свят та ювілейних дат у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі не менш як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду оплати праці. Конкретні умови, порядок та розміри преміювання працівників визначаються у положенні про преміювання відповідного органу. Знайти положення про преміювання у Житомирській міській раді не вдалося, хоча, для прикладу, відповідне рішення Вінницької міської ради є у відкритому доступі.

Цікаво, що 75% премію отримує й Євген Баренко – заступник директора департаменту державної реєстрації, який був затриманий на хабарі й розпорядженням мера з 18 квітня 2019 року відсторонений від посади, але після 19 червня повернувся до роботи. З цього ж дня, відповідно до розпорядження мера, Баренку була скасована надбавка за високі досягнення у праці в розмірі 50%.


Нагадаємо, восени 2018 року у міській раді відповідали на петицію, де пропонувалося змінити систему нарахування премій та інших грошових мотивацій для всіх працівників апарату Житомирської міської ради, «оскільки та система, яка є в даний час дозволяє одноосібно приймати рішення по виділенню коштів та часто не відповідає дійсності».

Як повідомляв Житомир.info, під час звіту за свою роботу в 2018 році мер Сергій Сухомлин обіцяв зменшити зарплати своїх заступників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада премія зарплата  
Матеріали по темі