Влада

Депутати Житомирської облради вдруге проситимуть в Кабміну гроші на ремонт траси до Черняхова: цього разу – на 59 мільйонів менше

13 September 2019, 10:55

158,7 млн грн – виділення такої суми на поточний середній ремонт 15 кілометрів дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (від Житомира до Черняхова) збираються просити депутати Житомирської облради у Кабміну.

Проєкт рішення сесії «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на ремонт доріг загального користування державного значення» 13 вересня опублікували на сайті облради.

«Відповідно до статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку від 12.09.2019, обласна рада вирішила: Схвалити текст звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на ремонт доріг загального користування державного значення (додається)», - йдеться я у проєкті рішення.

У тексті звернення йдеться, що державна траса М - 21 Виступовичі — Житомир — Могилів — Подільський (через м. Вінницю), яка є єдиними "північними воротами України", що забезпечує транспортне сполучення України з Республікою Білорусь. Дорога побудована у 1979 році, останній капітальний ремонт проводився на окремих ділянках у 2000 році.

«Ділянка автомобільної дороги від км 158+000 до км 173+000 є в'їздом у місто Житомир. Кошти у сумі 0,3 млн грн, виділені з державного бюджету, не покривають навіть виконання ямкового ремонту. Кошторисна вартість поточного середнього ремонту становить 159,0 млн грн», - йдеться у тексті.

Зазначається, що у 2019 році Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала договір із переможцем тендеру на проведення поточного середнього ремонту дороги Виступовичі — Житомир — Могилів — Подільський (через м. Вінницю) на ділянці км 158+000 км 173+000 (15 км, - ред.). У разі наявного фінансування та за сприятливих погодних умов підрядна організація має можливість завершити ремонтні роботи до кінця будівельного сезону.

«Зважаючи на викладене, депутатський корпус обласної ради звертається з проханням посприяти у вирішенні питання щодо виділення коштів на виконання поточного середнього ремонту автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю) на ділянці км 158+000 км 173+000 у сумі 158,7 млн грн», - так закінчується текст звернення, яке збираються прийняти на двадцять шостій сесії обласної ради сьомого скликання 17 вересня 2019 року.


Текст звернення з додатка до проєкту рішення сесії

Нагадаємо, аналогічне звернення депутати облради прийняли на сесії 23 травня 2019 року, воно стосувалося тих самих 15 кілометрів траси Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський, однак сума була на 59 мільйонів більшою - 217,7 млн грн.

«Депутатський корпус обласної ради звертається з проханням вишукати можливість виділення коштів на виконання поточного середнього ремонту автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю) на ділянці км 158+000 – км 173+000 в сумі 217,7 млн грн», - йшлося в травневому зверненні депутатів.

Як повідомляв Житомир.info, аукціон на середній ремонт 15 км дороги від Житомира до Черняхова за 213 млн грн, який мав відбутися 6 травня 2019 року, відмінили, після чого Служба автодоріг оголосила повторний тендер на ту ж суму.

9 квітня 2019, не чекаючи результатів торгів, у черняхівському напрямку почали латати ями. 2 травня у центрі Черняхова люди перекрили трасу М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський через поганий стан дороги і відсутність ремонту. 20 травня на ділянці шляху від Житомира до Черняхова почали будівництво пункту габаритно-вагового контролю, як того вимагали учасники акції протесту.

6 червня 2019 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала договір з підрядною організацією – ПП «Автомагістраль» – на поточний середній ремонт 1 км дороги від Житомира до Черняхова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога САД ремонт Черняхів облрада звернення  
Матеріали по темі