Місто

​Реконструкція старої будівлі житомирської гімназії №23 коштує 50 млн грн, а новий корпус – 100 мільйонів

17 September 2019, 13:10

На будівництво нового навчального корпусу Житомирської гуманітарної гімназії №23 імені Михайла Очерета на вулиці Лятошинського, 14 (в т.ч. виготовлення ПКД) заклали 103 млн 323 тис. 412 грн, з бюджету поки виділили 5 млн грн.

За це депутати проголосували на сесії Житомирської міської ради 17 вересня.

Перед цим було обговорення вартості та доцільності реконструкції старого корпусу гімназії.

«Сума реконструкції старої будівлі – 49 мільйонів гривень без утеплення», - доповів начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що ефективніше будувати нове, ніж реконструювати старе.

«Площа старої будівлі 1,5 тисяч квадратних метрів, новий проєкт передбачає корпус площею 4 тис. кв. м, майже у два рази більше. І нове будівництво коштує дешевше, ніж реконструкція старого. Немає сенсу його відновлювати, бо з утепленням це буде коштувати більше 60 мільйонів. Можливо, зараз треба зробити якісь заходи, щоб у старому корпусі можна було навчатися», - сказав Сергій Сухомлин.

Голова гуманітарної комісії Наталія Леонченко допитувалася, чи є можливість якось розвантажити гімназію, крім навчання в аудиторіях ЖДУ імені Франка. Мер відповів, що питання вивчалося, й інших можливостей немає.

«Давайте обирати – чи ми вкладаємо 49 мільйонів у стару будівлю, і її реконструкцію можна зробити значно швидше, чи за 100 мільйонів ми будуємо нову», - запитував депутатів Сергій Сухомлин.

Врешті вирішили вивчити питання на депутатських комісіях, а поки — підтримати пропозицію погоджувальної ради та комісій з питань бюджету й з питань житлово-комунального господарства щодо коштів на новий корпус.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 в Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 під час уроків в одному з класів, де навчаються першокласники, впала балка. 7 лютого 2019 мер створив робочу групу, яка підтримала пропозицію будівництва нового корпусу для гімназії № 23. У червні 2019 стало відомо, що з вересня гімназисти не навчатимуться в ЖДУ, де їх "прихистили" на кілька місяців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія №23 реконструкція сесія міськрада  
Матеріали по темі