Місто

Депутати Житомирської міськради дозволили КАТП 0628 укласти договір лізингу на закупівлю сміттєвозів та контейнерів

17 September 2019, 17:48

Депутати надали дозвіл керівнику КП «Автотранспортне підприємство 0628» на укладання договору фінансового лізингу на закупівлю транспортних засобів та контейнерів.

За таке рішення на черговій сесії Житомирської міської ради 17 вересня проголосували 29 депутатів.

На умовах фінансового лізингу для комунального підприємства планують закупити понад 10 тисяч контейнерів для приватного сектору, а також близько 10 спецавтомобілів різних габаритів.

«Програмою передбачено декілька напрямків. Перше - якісний вивіз з дворів багатоповерхівок, саме для цього закуповується техніка. Друге - машина для вивозу контейнерів для великогабаритного сміття, а також влаштування у Житомирі до 40 площадок для збору великогабаритного сміття. Третє - машини для вивозу сміття з приватної території, це машини меншої місткості, а також закупівля близько 10 тисяч, на першому етапі, контейнерів для приватного сектору, щоб забезпечити приватний сектор на умовах лізингу. Також програма передбачає закупівлю до тисячі контейнерів та близько 800-900 контейнерів для роздільного збору сміття - скло та пластик», - говорить міський голова Сергій Сухомлин.


Керівник КП «Автотранспортне підприємство 0628» Сергій Колесник зауважив, що підприємство вже давно потребує оновлення рухомого складу.

«Із техніки, що має підприємство, сьогоднішні ЗІЛи, найновіші машини, 92 року. Великі машини, і кількість, і стан не дозволяє якісно надавати послуги», - розповідає керівник КП «Автотранспортне підприємство 0628» Сергій Колесник.

Щодо вартості техніки та контейнерів розповіли депутати.

«Плануємо на 43-45 млн грн закупити техніку, контейнери, щоб наше підприємство мало змогу надавати якісну та сучасну послугу. Наразі говоримо про закупівлю близько 10 автомобілів», - розповів депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

Який вигляд має техніка, яку пропонує іноземна компанія комунальному підприємству, демонстрували цього дня на майдані Корольова.

Як повідомляв Житомир.info, на сайті міської ради 28 серпня опублікували проєкт рішення сесії «Про надання комунальному підприємству «Автотранспортне підприємство 0628» дозволу на закупівлю транспортних засобів та контейнерів на умовах фінансового лізингу».

Випуск програми «Діалоги» з мером Сергієм Сухомлиним про проблеми з вивезенням сміття та про будівництво сміттєпереробного заводу в Житомирі дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні виконкому 28 листопада 2018 року йшла мова про наміри влади встановити індивідуальні контейнери для сміття в кожному подвір’ї, аби розв’язати проблему з вивезенням побутових відходів у приватному секторі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КАТП сміттєвоз контейнер  
Матеріали по темі