Суспільство

В ОДА підрахували, скільки родин у Житомирській області щомісяця отримують по 1700 грн на кожну третю й наступну дитину

19 September 2019, 15:29

З квітня 2019 року багатодітні родини на Житомирщині щомісяця отримують по 1 тис. 700 грн за третю та кожну наступну дитину.

За п’ять місяців таку допомогу вже виплатили на суму 77,8 млн грн, - поінформувала 19 вересня пресслужба ОДА з посиланням на департамент праці, соціальної та сімейної політики.

За даними департаменту, на Житомирщині державну допомогу на дітей отримує вже 7552 багатодітні родини на дітей до їх 6-річчя. У травні ОДА повідомляла, що в Житомирській області нараховується близько 10 тисяч багатодітних сімей. Тобто, допомогу вже отримує три чверті таких родин.

«Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися у найближче відділення соціального захисту населення і написати заяву на отримання грошей. Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної родини, має змогу з 1 квітня 2019 року оформити додаткову допомогу на дитину», - нагадує ОДА і наводить приклад: якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6 років, держава виплатить на кожну з останніх по 1 тис. 700 грн. І навіть якщо дитині зараз п’ять років, то можна отримувати ще 12 місяців по 1,7 тис. грн (20,4 тис. грн за рік).

У разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину, - нагадують у департаменті.

Нагадаємо, з 1 квітня 2019 року в Україні запроваджена нова допомога багатодітним сім’ям: 1700 грн щомісяця на третю і кожну наступну дитину. За місяць заяви на допомогу подали 2 тисячі багатодітних сімей з близько 10 тисяч.

Як повідомляв Житомир.info, з вересня 2018 року батькам новонароджених дітей видають пакунки малюка з необхідними речами. З січня 2019 року діє нова соціальна послуга «Муніципальна няня».

У 2018 в Житомирській області майже 72% сімей з дітьми виховували по одному нащадку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина допомога виплата  
Матеріали по темі