Економіка

​З квітня багатодітні сім’ї отримуватимуть 1700 грн на третю і наступну дитину до їх шестиріччя, - Житомирська ОДА

29 March 2019, 09:34

З 1 квітня 2019 року в Україні збільшується допомога багатодітним сім’ям.

Держава виплачуватиме батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця 1 тис. 700 грн, - поінформувала 28 березня прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на Міністерство соціальної політики України.

Виплати здійснюватимуться до тих пір, доки дитині не виповниться 6 років.

«Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної родини, має змогу з 1 квітня 2019 року оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн. Це додатково до щомісячних 860 грн. допомоги при народженні дитини», - повідомляє ОДА.

У разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

Як отримати виплату?

Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися у найближче відділення соціального захисту населення і написати заяву на отримання грошей. При собі також потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї, без якого оформити допомогу буде неможливо, та свідоцтва про народження дітей.

Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

Навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши безповоротно 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину.

Нагадаємо, з вересня 2018 року батькам новонароджених дітей видають пакунки малюка з необхідними речами. З січня 2019 року діє нова соціальна послуга «Муніципальна няня». На 1 березня 2019 року за цим видом соціальної допомоги в Житомирі звернулося три сім’ї.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області майже 72% сімей, що мають дітей, виховують по одному нащадку. У 2019 допомога при народженні дитини залишається такою ж, як 4 роки тому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: допомога дитина виплата  
Матеріали по темі