Події

У справі про смертельну ДТП за участю депутата Житомирської облради Кропачова призначили чергову експертизу

20 September 2019, 11:58

У справі про ДТП, в якій депутат Житомирської облради Дмитро Кропачов за кермом Toyota Highlander на смерть збив жінку в селі Тетерівка, проведуть ще одну експертизу.

Про це йдеться в ухвалі Корольовського районного суду м.Житомира від 3 вересня 2019 року, яка була оприлюднена 19 вересня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд задовольнив клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ Головного управління Національної поліції в Житомирській області й доручив експертам ДНДЕКЦ МВС України (м. Київ, вул. Велика Кільцева, 4) проведення комісійної експертизи механізму та обставин дорожньо-транспортної пригоди по кримінальному провадженню, відкритому 25 листопада 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

У матеріалах суду зазначається, що 6 червня 2019 року в кримінальному провадженні експертами Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз проведено комісійну експертизу механізму та обставин ДТП, але, дослідивши висновок вказаної експертизи встановлено, що на поставлені перед експертами питання відповіді надані неповно, що потребує додаткового їх дослідження. Крім цього, в ході досудового розслідування виникла необхідність у дослідженні додаткових питань, що мають значення для кримінального провадження.

Скріншот з ухвали суду

На даний час експертиза вже встановила, що автомобіль Toyota Highlander, яким керував Дмитро Кропачов, був технічно справним: не встановлено яких-небудь характерних ознак раптової відмови або технічної непрацездатности систем, вузлів, агрегатів і деталей, що впливають на безпеку дорожнього руху. Також встановлено, що жінка під час зіткнення рухалася, а швидкість автомобіля була не менш ніж 100-120 км/год.

В матеріалах суду є також покази самого Кропачова та результати проведених в березні цього року слідчих експериментів.

Експерти Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України мають дати відповіді на 14 питань.

Нагадаємо, 2 серпня цього року голова фракції ВО «Батьківщина» в Житомирській облраді Дмитро Кропачов інформував, що не знає, на якому етапі перебуває слідство по справі ДТП, та збирався написати інформаційні запити в Національну поліцію та прокуратуру, щоб йому повідомили про стан розгляду справи.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 26 листопада 2018 року прес-служба ГУНП повідомила, що водій автомобіля Toyota Highlander, 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Житомира вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги. У результаті ДТП жінка загинула на місці події. Згодом з’ясувалося, що за кермом автомобіля Toyota був депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов. У грудні 2018-го депутату не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП і він проходить по ній як свідок. На сесії Житомирської облради 18 грудня 2018 прокурор області доповідав про розслідування смертельного ДТП за участю депутата облради.

7 лютого 2019 року, коли відбувалася сесія Житомирської обласної ради, понад дві сотні активістів штурмували адмінбудівлю, вимагаючи справедливого розслідування ДТП за участі депутата Дмитра Кропачова. Після цього, 11 лютого, Кропачов вперше прокоментував ситуацію щодо смертельної ДТП у Тетерівці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Кропачов суд експертиза  
Матеріали по темі