Події

​У Житомирі за майже пів мільйона гривень встановили світлофор на перехресті, яке відзначилось найбільшою аварійністю

25 September 2019, 10:25

24 вересня на перехресті вулиць Шевченка та Князів Острозьких почали встановлювати світлофор.

Підготовчі роботи розпочались кількома днями до того, а 24 вересня підрядник вже встановив конструкції. За словами мешканців прилеглих до перехрестя будинків, над вечір світлофорний об’єкт уже був увімкнений, проводили тестування режиму.

Договір на будівництво світлофорного об'єкта за даною адресою КП «ЕМЗО «Міськсвітло» з підрядною організацією ТОВ «СЕА Електротехніка» уклало ще 13 червня 2019 року. Документ опублікований на ресурсі ProZorro.

За умовами договору підрядник мав побудувати світлофор до кінця поточного року за 490 тис. 582,1 грн.

Відзначимо, що у звіті начальника Житомирського відділу поліції за 2018 рік, перехрестя вулиць Шевченка та Князів Острозьких очолило ТОП-5 найбільш аварійно-небезпечних ділянок в місті.

Скрін зі звіту начальника Житомирського відділу поліції

Нагадаємо, в квітні 2019 року на сесію міської ради виносилось питання про виділення 12 млн грн на встановлення в Житомирі 18 нових світлофорів. Перелік адрес можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 члени Житомирського міськвиконкому обговорювали питання щодо необхідності встановлення світлофорів на найбільш аварійних ділянках дороги.

У вересні 2018 року члени виконкому обурювались тому, що на перехресті Шевченка-Князів Острозьких, де ледь не щодня трапляються ДТП, досі немає світлофора. Тоді їм розповіли, що фінансування даного об’єкту поки затримується, проте для безпечності руху там нанесли нову розмітку та встановили додаткові дорожні знаки.

В лютому 2019 року на засіданні виконкому заступник міського голови Дмитро Ткачук доповів членам виконкому, що світлофор на аварійному перехресті Шевченка-Князів Острозьких у Житомирі досі без світлофора, бо в 2018 році кошти виділили тільки на проєктну документацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: світлофор  
Матеріали по темі