Місто

Дві львівські фірми хочуть отримати більше 7 млн грн за реставрацію водонапірної вежі в Житомирі, є попередній переможець

30 September 2019, 14:10

Комунальна установа «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради вдруге провела тендер на реставрацію пам’ятки архітектури місцевого значення «Водонапірна башта» (охоронний №17) по вул. Пушкінській, 24 в Житомирі й визначила дешевшу пропозицію.

У вересневих торгах, які провели через місяць після відміни попередніх (закупівлю анулювали через невідповідність документів та відхилення обох пропозицій) взяли участь дві львівські фірми: товариство «Перспектива «Місто Буд» та Колективне підприємство «Центр Комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів. Пропозиція першого учасника виявилася на 46 тис. грн дешевшою, й наразі триває перевірка документації потенційного переможця. За реставрацію одного з символів міста «Перспектива «Місто Буд» запросила 7 мільйонів 589 тисяч гривень. Платитимуть львів'янам з міського бюджету.



За даними аналітичного ресурсу Оpendatabot, «відхилене» Колективне підприємство «Центр Комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів засноване в 2017 році в місті Львів, директор – Олександр Хорощак. Основний вид діяльності — будівництво житлових і нежитлових будівель.

Товариство «Перспектива «Місто Буд» також зареєстроване у Львові, працює з жовтня 2017-го, директор – Олександр Полатайчук. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель.

За два неповних роки свого існування компанія «Перспектива «Місто Буд» стала переможцем у 5 закупівлях на загальну суму понад 20 млн грн, з них чотири закупівлі пов’язані з Житомиром та областю. Зокрема, навесні 2019 за 13 млн грн ремонтувала приміщення житомирської спортшколи «Авангард», а влітку цього ж року виграла тендер на капремонт вулиці Західної у Житомирі.

Доповнено:

23 жовтня 2019 з переможцем торгів — фірмою «Перспектива «Місто Буд» — уклали договір на суму 7 мільйонів 588 тис. грн.

Нагадаємо, перші торги з реставрації водонапірної вежі оголосили в серпні 2019. Його учасниками були вище згадана «Перспектива «Місто Буд» та підприємство «Красно», засноване Житомирською обласною радою українського фонду реабілітації інвалідів.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 року жителі міста мали можливість обрати один із трьох проєктів для облаштування громадського простору у місті в рамках програми «Інтегрований розвиток міст в Україні»: Більшість підтримала створення культурно-туристичного центру в історичній будівлі колишньої водонапірної вежі на вул. Пушкінська, 24. Директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця розповідав, що німецька урядова компанія GIZ зобов’язується дати на реалізацію проєкту 50 тис. євро, а Житомирська міська рада має виділити з міського бюджету не менше 51 тис. євро. Тодішній головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав, як перетворення водонапірної вежі торкнеться роботи прилеглих кафе.

В лютому 2018 року виконком одноголосно підтримав проведення закритого конкурсу з реконструкції дизайну внутрішнього простору будівлі житомирської водонапірної вежі та розвитку прилеглої території.

Проєкт реставрації Водонапірної вежі Житомирська міська рада планує реалізовувати у співфінансуванні з німецькою урядовою компанією GIZ. Про те, як збираються облаштувати внутрішній простір пам’ятники архітектури, у червні 2019 року Житомир.info розповідав директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водонапірна вежа реставрація тендер  
Матеріали по темі