Влада

Мер Житомира через місяць відреагував на колективне звернення щодо будівництва АЗС на проспекті Незалежності

30 September 2019, 19:17

Мер Житомира створив робочу групу, яка має розглянути колективне звернення від 28 серпня 2019 року щодо ситуації на проспекті Незалежності, 29.

Розпорядження про створення робочої групи мер Сергій Сухомлин підписав 26 вересня.

Очолює робочу групу радник мера, депутат міської ради з фракції Блоку Петра Порошенка Олександр Черняхович. Серед 13 членів робочої групи – депутати міськради Лариса Жигадло (БПП) та Михайло Боровський (ВО «Свобода») і п’ять мешканців мікрорайону міськмолзаводу.

Голова робочої групи має доповісти про висновки її роботи на засідання депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування, яку очолює голова фракції БПП Юрій Мойсеєв.

Нагадаємо, у Житомирі в недільний вечір 22 вересня кілька десятків людей перекрили дорогу по вулиці Покровській, поряд перехрестя з проспектом Незалежності.




Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня 2017 року близько сотні людей на знак протесту проти будівництва АЗС перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами.

Законність будівництва АЗС по проспекту Незалежності у Житомирі мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу по цьому будівництву, проте уже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

У вересні 2019 року мережа АЗС upg повідомила про початок будівництва нового автозаправного комплексу в Житомирі за адресою: проспект Незалежності, 29. Відкриття нового АЗК заплановане на початок 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада розпорядження АЗС проспект Незалежності робоча група  
Матеріали по темі