Події

Директора ПП, яке за 4 млн грн будувало в Бердичеві притулок для тварин, обвинувачують у розтраті бюджетних коштів

1 October 2019, 18:11

Під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, та привласнення шляхом зловживання службовим становищем у великому розмірі бюджетних коштів, скоєних директором приватного підприємства.

Про це 1 жовтня повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

30.09.2019, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

«Установлено, що у листопаді 2017 року між МКП «Бердичівкомунсервіс» та ПП «Будівельник» укладений договір про виконання робіт з будівництва притулку для безпритульних тварин у місті Бердичеві загальною вартістю 4,3 млн грн. Відповідно до актів приймання виконаних будівельних робіт, ПП «Будівельник» виконано робіт на суму близько 2 млн грн. Однак, до витрат виконавець незаконно включив оплату відряджень працівників будівельних організацій на об’єкт будівництва, яких фактично не було. Крім цього, завищено ще й вартість будівельних робіт на загальну суму 296 тис. грн, оплачених за рахунок бюджетних коштів», - йдеться у повідомленні.

Органом досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які підтверджують протиправні дії директора приватного підприємства. Досудове розслідування проводив слідчий відділ Бердичівського ВП. Справу розглядатиме Бердичівський міськрайонний суд. Публічне обвинувачення здійснюватиме Бердичівська місцева прокуратура.

Зазначимо, що відповідно до матеріалів суду, якими слідчим надавався доступ до речей та документів, кримінальне провадження було відкрите 18 жовтня 2018 року за статтею 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У вересні поточного року слідчий Бердичівського відділу поліції звертався до Бердичівського міськрайонного суду з клопотанням про арешт майна підозрюваного – будинку, трьох земельних ділянок та нежитлових приміщень, але ухвалою від 23 вересня 2019 року слідчий суддя Корбут відмовив у задоволенні клопотання.

«В обґрунтування клопотання Слідчий посилається на те, що заподіяна підозрюваним ОСОБА_1 матеріальна шкода не відшкодована, тому є підстави вважати, що в подальшому буде заявлений цивільний позов, тобто Слідчий просить накласти арешт з метою забезпечення цивільного позову, якого на даний час ще не існує, що суперечить наведеним вище положенням частини шостої статті 170 Кримінального процесуального кодексу України. Крім цього, Слідчим не подано будь-яких доказів на підтвердження вартості майна, на яке він просить накласти арешт, що позбавляє слідчого суддю можливості встановити співрозмірність цієї вартості майна розміру шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, у вчиненні якого підозрюється підозрюваний ОСОБА_1, тобто виконати вимоги зазначеним раніше положенням частини восьмої статті 170 Кримінального процесуального кодексу України. Крім того, послання Слідчого у клопотанні на те, що існують реальні ризики приховання та використання майна, на яке він просить накласти арешт, не підтверджено будь-якими доказами», - аргументував відмову суддя.

Також цього дня цей же суддя іншою ухвалою задовольнив клопотання підозрюваного щодо скасування арешту та повернення йому майна – трьох ноутбуків. Слідчий проти цього не заперечував.

Нагадаємо, 29 листопада 2017 року міське комунальне підприємство «Бердичівкомунсервіс» уклало договір з ПП «Будівельник» на будівництво у райцентрі притулку для тварин вартістю 4 млн 362 тис. 519 грн. Тендер вдалося провести лише з п’ятого разу, приватне підприємство «Будівельник» було учасником всіх торгів, причому на початку листопада 2016 року воно було готове виконати ці роботи за 2 млн 998 тис. грн.

ПП «Будівельник» зареєстроване в Чуднові у 2002 році, засновник та керівник – Шевчук Петро Іванович.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура Бердичів притулок для тварин "Будівельник" розтрата суд  
Матеріали по темі