Влада

У Бердичеві з п'ятого разу знайшли підрядника, який за 4,3 млн грн збудує притулок для тварин

30 November 2017, 09:38

29 листопада міське комунальне підприємство «Бердичівкомунсервіс» уклало договір з ПП «Будівельник» на будівництво у райцентрі притулку для тварин.

Про це Житомир.info стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, підрядник має за 2 роки збудувати притулок за адресою: вул. Чуднівська, 156. Ціна питання – 4,3 млн грн, з яких 1 млн грн підрядник отримає у 2017 році, трохи більше 3 млн грн – у 2018 та ще близько 200 тис. грн у 2019 році. Гарантійний строк на виконані роботи – 10 років.

Цікаво, що знайти підрядника, який узявся б будувати притулок, владі Бердичева вдалося тільки з п’ятого разу.

Перше оголошення про проведення торгів на Prozorro з’явилося ще у жовтні 2016 року. Тендерні пропозиції тоді подали 4 підприємства: ТОВ «АртХаус», ПП «ЕлітБуд-1», ДП «Прогрес-Буд» ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод Прогрес» та вищезгадане ПП «Будівельник».

До речі, тоді ПП «Будівельник» було готове виконувати роботи за 2,9 млн грн. Але 18 листопада 2016 року торги відмінили у зв’язку з «неможливістю усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель».

У жовтні 2017 оголосили новий тендер, але торги не відбулися через  те, що тендерну пропозицію подав лише один учасник – ПП «Будівельник». Цього разу він був готовий виконувати роботи вже за 4,3 млн грн.

На початку листопада вирішили шукати підрядника без тендеру – за переговорною процедурою.

«Ст. 35, п 4 Якщо замовником було двічі відмінено тендер через відсутність достатньої кількості учасників, при цьому предмет закупівлі, його технічні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації», – йшлося в обґрунтуванні застосування переговорної процедури.

Але й цього разу ПП «Будівельник» не вдалося отримати підряд – 7 листопада торги відмінили через формальну помилку.

Нове оголошення про пошук підрядника розмістили наступного ж дня. ПП «Будівельник» знову подало пропозицію і знову було визнане переможцем. Проте, через «неможливість усунення формальної помилки, яка допущена при публікації наміру про укладення договору» 14 листопада торги відмінили.

Лише з п’ятого разу фірмі «Будівельник» дістався підряд по будівництву у райцентрі притулку для тварин. За інформацією з сайту YouControl, приватне підприємство було засноване 15 років тому Петром Шевчуком, зареєстроване воно у Чуднові. Основним видом діяльності вказане будівництво житлових і нежитлових будівель.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2013 року влада за 1,2 млн.грн. купила колишній свинарник на вул.Баранова. Купили приміщення у підприємців Крижевського та Грищука – єдиних, хто запропонував будівлю. Інших варіантів не розглядали і конкурс не оголошували.Тоді мер Володимир Дебой запевняв, що як тільки казначейство виділить гроші на купівлю приміщення, громадські організації Житомира одразу ж займуться його облаштуванням. 

У березні 2014 року керівниця ветеринарної клініки Валентина Фасоля розповідала Житомир.info, що приміщення досі не оформлене як муніципальний притулок, тому спонсори поки не можуть надавати фінансову допомогу. У вересні 2015 року на сесії міської ради рахували, скільки ще грошей треба витратити, щоб у місті з’явився притулок для собак.

В лютому 2016 року представники підрядної організації зазначали, що ремонт спеціального центру захисту тварин, знаходиться на фінішній прямій, в березні у притулку вже завершували внутрішні роботи.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі