Політика

Не всі мажоритарники від Житомирської області підтримали закон щодо припинення депутатських виплат за прогули

16 October 2019, 15:01

Ухвалено закон щодо припинення відшкодування народному депутату витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань або засідань комітетів Верховної ради.

Про це 16 жовтня повідомляє пресслужба Верховної ради.

Законопроєкт №1035-2 підтримали 265 народних депутатів.

«Законом вносяться зміни до Закону України «Про статус народного депутата України», згідно з якими, якщо народний депутат протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії Верховної Ради України без поважних причин не бере особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України або у більш як 50 відсотках засідань комітету Верховної Ради України, до складу якого його обрано, такому народному депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, внесено зміни до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України».

Зокрема, згідно із ухваленим Законом: «Перед відкриттям кожного пленарного засідання у залі засідань Верховної Ради народний депутат реєструється за допомогою електронної системи шляхом натискання кнопки «за». У разі якщо народний депутат не зареєструвався за допомогою електронної системи у визначений цією статтею спосіб, але протягом пленарного засідання здійснював голосування з питань порядку денного пленарного засідання за допомогою електронної системи, він вважається таким, який зареєструвався за допомогою електронної системи».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію з 1 числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

З шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області за запропоновані зміни проголосували лише четверо представників фракції «Слуга народу» : Ігор Герасименко, Богдан Кицак, Дмитро Костюк та Сергій Кузьміних. Їхня колега по фракції Тетяна Грищенко була відсутня, а позафракційний Володимир Арешонков «утримався».

До речі, станом на 16 жовтня народні депутати, обрані в одномандатних округах Житомирської області, вже мають «прогули»: за даними реєстрації депутата за допомогою електронної системи Дмитро Костюк (Новоград-Волинський округ №65) та Сергій Кузьміних (Чуднівський округ №67) пропустили по три засідання з 24, Ігор Герасименко (Житомирський округ №62) – два засідання, по одному пропуску мають Богдан Кицак (Бердичівський округ №63) та Тетяна Грищенко (Малинський округ №66). Ці дані відрізняються від результатів письмової реєстрації нардепів, яка показує «прогули» лише у Кузьміних (4 з невідомих причин) та Костюка (1 з поважних причин).

Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2019 року народні депутати затвердили склад парламентських комітетів: мажоритарники від Житомирської області Тетяна Грищенко та Дмитро Костюк працюватимуть в Комітеті з питань аграрної та земельної політики; Ігор Герасименко – в Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки; Богдан Кицак – в Комітеті з питань економічного розвитку; Сергій Кузьміних – в Комітеті з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування; Володимир Арешонков – в Комітеті з питань правоохоронної діяльності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР закон нардеп прогул  
Матеріали по темі