Влада

Керівництво Житомирської ОДА заявляє про можливі факти зловживань у дорожній галузі

16 October 2019, 17:36

16 жовтня під час пресконференції голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко та його заступниця Наталія Остапченко заявили про можливе протиправне використання бюджетних коштів.

Однією із галузей, де, на думку посадовців, могли бути скоєні корупційні зловживання, є експлуатаційне утримання доріг місцевого значення.

«10 квітня 2019 року управлінням дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської облдержадміністрації було оголошено процедуру відкритих торгів з публікацією англійською мовою на закупівлю послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області загальною протяжністю 6941,5 км. Очікувана вартість предмету закупівлі складала 364 млн 525 тисяч 669 гривень. Участь у вказаній закупівлі брало п’ять учасників. За результатами розгляду пропозицій, до аукціону було допущено товариство «Житомирський автодор» та ПП «Автомагістраль». Після проведення аукціону вказаної закупівлі та оцінки пропозицій 12.07.2019 року тендерний комітет управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА прийняв рішення про визначення переможцем процедури товариство «Житомирський автодор» з остаточною ціновою пропозицією 320 мільйонів 755 тисяч 700 гривень. Окремо слід звернути увагу на те, що керівник ТОВ «Житомирський облавтодор» Валерій Повар з 12.04.2018 року по 11.01. 2019 року працював на посаді радника голови Житомирської ОДА та займався координацією роботи за напрямком дорожнього будівництва. А вже 15.01.2019 на загальних зборах учасників товариства було ухвалено рішення щодо призначення останнього керівником вказаного підприємства», – сказала заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.


Заступниця голови ОДА також висловила сумнів, що компанія, яка виграла торги, могла виконувати послуги, за які отримала гроші.

«ТОВ «Житомирський облавтодор» було допущено до торгів без наявності власного обладнання та матеріально-технічної бази для виконання дорожньо-будівельних робіт в межах експлуатаційного утримання, що ставить під сумнів спроможність вказаної організації забезпечувати стабільність надання послуг експлуатаційного утримання, особливо в зимовий період, оскільки в довідці товариства вказана оренда машин для розподілення протиожеледних матеріалів у кількості шість одиниць. І це на 6941,5 км доріг», – сказала Наталія Остапченко.

Керівництво нинішньої адміністрації вбачає у таких результатах тендеру можливі ознаки неефективного використання бюджетних грошей.

«Проведення зазначеної процедури закупівлі та подальше укладання договору на експлуатаційне утримання ТОВ «Житомиравтодор» може свідчити про умисел збоку посадових осіб облдержадміністрації в частині об’єктивної та неупередженої оцінки тендерної пропозиції вказаного учасника, що в подальшому може призвести до неефективного та нецільового використання коштів з держбюджету в особливо великих розмірах», – сказала заступниця голови облдержадміністрації.

Голова Житомирської ОДА публічно звернувся до правоохоронних органів щодо можливого розкрадання бюджетних грошей.

«Звертаюсь до правоохоронних органів з метою відкриття кримінального провадження щодо можливих фактів розкрадання бюджетних коштів та зловживання службовим становищем посадових осіб при проведенні процедури відкритих торгів на закупівлю послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області протяжністю 6941,5 км на загальну вартість 320 мільйонів 775 тисяч гривень», – сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 16 жовтня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко провів брифінг, на якому розповів про цинізм при будівництві нових сільських амбулаторій та «анонсував» розслідування можливого розкрадання коштів на реконструкції житомирського стадіону «Полісся». Відео з брифінгу тут.

Як повідомляв Житомир.info, близько 16:30 год. 16 жовтня 2019 року пресслужба прокуратури Житомирської області повідомила, що прокуратурою спільно із правоохоронними органами вживаються заходи з викриття злочинів щодо протиправного використання бюджетних коштів, вчинених посадовими особами, про які говорив голова Житомирської ОДА.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко Остапченко дорога зловживання дорожня галузь  
Матеріали по темі