Економіка

У Житомирській області перевірили 7 теплопостачальних підприємств, більшості рекомендували знизити тарифи для населення

22 October 2019, 13:02

Кільком підприємствам Житомирської області, які надають послуги з централізованого опалення, Держпродспоживсужба рекомендувала знизити рівень діючих тарифів для населення.

Про це 21 жовтня повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживсужби в Житомирській області.

18 жовтня в Житомирській облдержадміністрації відбулося підсумкове засідання робочої групи з перевірки тарифів на послугу централізованого опалення.

Зазначено, що робота ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області у складі комісії була зосереджена на діяльності 7 суб’єктів господарювання-надавачів послуг централізованого опалення, а саме: КП «Житомиртеплокомуненеро», КП «Бердичівтеплоенерго», КП «Теплозабезпечення» м.Коростень, КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго», ТОВ «Малин Енергоінвест», КП «Озерне», Новогуйвинське ВЖРЕКП.

«В ході проведеної роботи були виявлені випадки порушення державної дисципліни цін при формуванні, встановленні та застосуванні тарифів на централізоване опалення за рахунок завищення планових витрат на придбання природного газу для виробничих потреб, подвоєння планових витрат на реалізацію теплової енергії і опалення МЗК в структурі собівартості/тарифу на централізоване опалення, врахування необґрунтованого розміру інвестиційної складової в тарифах», – йдеться у повідомленні.

Тож, як наслідок, розмір економічно необґрунтованих витрат у діючих тарифах на опалення в Житомирській області склав 3,2 млн грн.

«Відповідно, комісією було запропоновано теплопостачальним підприємствам знизити для населення рівень діючого тарифу (виділено редакцією), а саме для КП «Теплозабезпечення» м. Коростень на 23,26 грн. за 1 Гкал.; для КП «Озерне» на 9,30 грн. за 1Гкал; КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» на 0,19 грн. за 1 Гкал; ТОВ «Малин Енергоінвест» на 0,55 грн. за кв.м. абонентської плати (при застосуванні двоставкового тарифу)», – зазначають у ГУ Держпродспоживслужби.

У двотижневий термін теплопостачальні підприємства зобов’язані поінформувати голову комісії про вжиті заходи.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2019 року пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області інформувала, що комунальне підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення жителям смт Озерне Житомирського району, завищувало тарифи. Тож підприємству було надало припис, на виконання якого суб’єкт господарювання повернув споживачам зайво нараховану плату за послугу централізованого опалення в сумі 232,1 тис. грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тариф нарахування Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі