Місто

​На береги водойми біля силікатного заводу в Житомирі незаконно вивантажують будівельне сміття

22 October 2019, 20:41

9 жовтня на «гарячу лінію» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшов дзвінок від житомирянина, який повідомив про несанкціоноване складування будівельного сміття за адресою Слобідська, 27-а, біля прибережної смуги водойми.

Провівши обстеження, інспектори з охорони навколишнього природного середовища підтвердили, що на дану ділянку кілька разів виїжджали МАЗи й вивантажували тут цеглу та залишки від бетонних конструкцій.


«Транспорт, ми прослідкували, їздив він з території, не буду казати, що це вивозили фірма «Фаворит», але транспорт вивозився з території даної фірми. Ми зафіксували, як дві машини привозили та висипали в межах водоохоронної зони даного водного об'єкта. Це є порушенням природного законодавства, як засмічення земельної ділянки, її самовільне зайняття та нецільове використання», - стверджує начальник управління державного екологічного нагляду в Житомирській області Державної екологічної інспекції Поліського округу Віктор Ясінський.

Інспектори мали зустріч з власником зафіксованих МАЗів, однак спілкуватися він не захотів.

«Ми звернулися до правоохоронних органів, які нам повідомили, що машини належать Льовкіну С. А. Він приїхав на той момент сюди, коли ми вже представились, хто ми, для того, щоб взяти пояснення та скласти протокол, у відповідь отримали лайку», - розповідає Віктор Ясінський.

Прилегла територія належить гаражному кооперативу «Папірник». Чи надавав керівник кооперативу будь-яку згоду на те, щоб тут скидали будівельні відходи - не відомо, адже до інспекції він так і не з’явився.

«Ми викликали керівника гаражного кооперативу для того, щоб він надав пояснення, що тут відбувається. Можливо, він найняв цих людей, щоб вони вивозили, але він поки що не з’являвся», - каже начальник управління державного екологічного нагляду у Житомирській області.

Натомість представники «Фаворит Компані» стверджують, що на території житлового комплексу жодних вантажних автомобілів не було і наразі немає, а територія для сторонніх закрита.

«Ми не знаємо, що то за вивози здійснювались і так далі. Компанія «Фаворит» не замовляла і не здійснювала вивезення будівельного сміття, тому нам складно щось пояснити. Ми самі зверталися до Державної екологічної інспекції Поліського округу, вони поки нам ніякої відповіді чи інформації ще не надали. До цього ніяких ні вони, ні інші служби запитів не направляли», - говорить голова правління ПрАТ «Фаворит Компані» Ружена Ляшенко.

Над тим, щоб вияснити, звідки взялося будівельне сміття та встановити винуватців, вже працюють правоохоронні органи. Окрім штрафів, порушники мають сплатити і кругленьку суму за завдані збитки.

Як повідомляв Житомир.info, 6 березня 2018 року в прямому ефірі програми «Тема дня» заступник мера Житомира Сергій Кондратюк розповідав про сортування відходів та про штрафи за винесення великогабаритного сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог сміття штраф Фаворит  
Матеріали по темі