Місто

​У Житомирі є будинки, яким не дадуть тепло ще кілька днів

29 October 2019, 16:01

З початку тижня у місті стартував опалювальний сезон. Тепло у садочках, школах та квартирах житомирян мало з'явитися ввечері 28 жовтня, адже зранку КП «Житомиртеплокомуненерго» почало запускати котельні.

Журналісти Житомир.info вирішили дізнатися, чи є ті, хто залишився без тепла. За словами директора КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитра Рогожина, за день, 28 жовтня, теплопостачанням забезпечили майже 95% міста.


«Опалювальний сезон ми повністю в місті Житомирі почали вчора. Запущено було за день 28 котелень з 50. Всі районі котельні - це майже 95 % навантаження міста. Залишилося на вчорашній вечір: дахові котельні - 7 штук, та маленькі квартальні котельні, які сьогодні вже запускаються. На ранок (29 жовтня) було запущено 32 котельні. Думаю, до кінця дня всі котельні будуть в роботі. Першочергова задача, яка стояла у нас, - це запустити 39 садочків. Вчора на вечір було запущено 37, а два садочки - №73 та №43 - були запущені сьогодні зранку. Там були проблеми з запуском індивідуальних теплових пунктів. Запускаються активно зранку школи. З 28 шкіл на ранок 22 школи були вже з теплом», - розповідає Дмитро Рогожин.

Без теплопостачання залишилася ділянка по вулиці Маликова, де проводилась реконструкція теплових мереж районної котельні. Проте в теплокомуненерго запевнили, що роботи завершили, а тепло в будинках з'явиться вже сьогодні.

«На минулому тижні була повністю закінчена комплексна реконструкція теплових мереж. Це останні будинки Маликова, 30 та Маликова, 32. На даний час, вчора й сьогодні, запускаються ті ж 46 індивідуальних теплових пунктів і ті 16, що були зроблені в цьому році. Але там будуть не всі запущені одразу, до 5 грудня ще є час. Але там, де ІТП не працюють будуть увімкнені байпасні лінії. 46 будинків будуть запущені сьогодні до вечора, по новій схемі, через індивідуальні теплові пункти», - розповідає директор «Житомиртеплокомуненерго».

Також без теплопостачання залишилися жителі будинку №37 по вулиці Шевченка. За словами Дмитра Рогожина, тепло в їх квартирах має з'явитися через кілька днів, коли завершиться капітальний ремонт.

«Шевченка, 37 на минулому тижні, під час заповнення цього будинку, пройшов аварійний порив на підводній магістральній мережі. Це 133-я мережа. Ми розкопали, думали, обійдемося маленьким ремонтом, але вся мережа повністю в неробочому стані. Тобто, ми міняємо повністю підводну мережу до будинку, буде нова мережа, новий капітальний ремонт. Думаю завтра, післязавтра максимум ця мережа буде закінчена», - запевнив директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» також зауважив, що підприємству потрібен час, аби привести до ладу благоустрій території, де проводилась реконструкція мереж.

«Думаю, ще місяць ми будемо це робити. Це величезна праця, величезний об'єм робити. Вибачте, 47 років там нічого не робилося зовсім», - запевнив Дмитро Рогожин.

Нагадаємо, 28 жовтня 2019 в Житомирі мали запустити всі котельні.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2019 міськвиконком прийняв рішення про початок опалювального сезону з 10 жовтня. 4 жовтня заступник мера Сергій Кондратюк розповідав журналісту Житомир.info, що підготовка до старту опалювального сезону йде згідно з графіком, є проблемні ділянки, проте усі ремонтні роботи мають завершитися до 10 жовтня.

9 жовтня заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова говорила, що 10 жовтня запустять 13 автономних котелень, які подають опалення до дошкільних навчальних закладів міста. Вона зазначала, що у шкільних аудиторіях моніторять температуру повітря: станом на 11 годину 9 жовтня вона становить 17,5 градусів.

10 жовтня 2019 року директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин казав, що опалення у місті увімкнуть, коли надворі похолодає.

24 жовтня 2019 пресслужба КП «Житомиртеплокомуненерго» інформувала, що 28-29 жовтня у місті запрацюють котельні, оскільки очікується зниження температури повітря. 29 жовтня Мінрегіон запевнив, що майже 50% житлових будників у Житомирській області вже опалюються.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло Рогожин опалювальний сезон  
Матеріали по темі