Місто

Чому щезли біотуалети з вулиці Лятошинського в Житомирі

4 November 2019, 12:25

На розі вулиць Михайлівської і Лятошинського, біля Європейського майдану в Житомирі, зникли вуличні біотуалети.

Про це Житомир.info 4 листопада повідомили читачі.

Зі слів очевидців, туалети прибрали ще з вихідних 2-3 листопада.

Юрій Войналович, керівник КП «Житлове виробниче підприємство аварійних робіт» Житомирської міської ради, яке займається обслуговуванням біотуалетів, розповів Житомир.info, що туалети забрали у зв’язку з будівельними роботами біля Європейського майдану. Якими саме – за відповіддю порадив звернутися до управління житлового господарства.

В. о. начальника управління житлового господарства міськради Ігор Задорожний повідомив, що будівельні роботи проводить кафе «Три гусі», яке працювало біля кінотеатру «Україна» на Київській та павільйон якого демонтували узимку 2017-го.

«Біотуалети прибрані у зв’язку з тим, що кафе, здається, «Три гусі», проводитиме на вулиці Лятошинського ремонтні роботи. Кілька тижнів тому до нас з офіційним листом звернулися представники цього закладу з проханням тимчасово прибрати туалети у зв’язку з тим, що в них може заїжджати техніка та заноситися матеріали. Після того, як вони завершать основні роботи, ми будемо з ними зв’язуватися і дізнаємося, коли саме вони закінчать і, можливо, встановимо біотуалети знову», - сказав Ігор Задорожний.

Зі слів в.о. начальника, управління розгляне можливість тимчасово встановити нужник за приміщенням телецентру на провулку Скорульського. Поки ж по нужді можна сходити у стаціонарну вбиральню у сквері на Лятошинського, яка, зі слів посадовця, вже працює. А після відкриття кафе «Три гусі» було б логічно подумати над перенесенням громадських туалетів, - зазначає Задорожний.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року сесія дозволила власникам кафе «Три гусі» орендувати 1,9 сотих землі на вул. Лятошинського, 3.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2019 на Новому бульварі в Житомирі мав з’явитися стаціонарний туалет, придбаний майже за 0,5 млн грн.

Фоторепортаж про те, який вигляд у 2018 році мали безкоштовні житомирські туалети та де вони працювали, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туалет вул. Лятошинського біотуалет  
Матеріали по темі