Місто

​У жовтні на Новому бульварі в Житомирі має з’явитися стаціонарний туалет, придбаний майже за 0,5 млн грн

13 September 2019, 11:57

Інспекція з благоустрою Житомира нарешті підписала договір з місцевою фірмою «Лука Галамар» на постачання та розміщення громадського туалету, який збираються встановити біля «дошки пошани» на Новому бульварі.

Вбиральню, підведену до комунікацій, купували з травня 2019 року. Двічі торги не відбулися і один раз були відмінені через брак пропозицій та порушення законодавства у сфері закупівель, виявлені аудиторами, і нарешті 12 вересня 2019 року інспекція уклала договір з постачальником, якого по закону обрала самостійно.

Початкова ціна не зменшилася ні на копійку, і за 440 тисяч гривень з міського бюджету житомирський виробник рекламоносіїв і нестандартних конструкцій «Лука Галамар» має поставити та розмістити на Новому бульварі туалет громадського користування довжиною 4,8 м, шириною 2,5 м та висотою 2,8 метра, виготовлений з алюмінієво-композитної панелі. У нужнику має бути три кабіни: звичайна, для візочників та касира.

За умовами договору, туалет має бути виготовлений та встановлений (про дату підключення не вказано) протягом 40 календарних днів з наступного дня від дати підписання договору, тобто, до 22 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, на придбання та розміщення громадського туалету, який збираються встановити біля «дошки пошани» на Новому бульварі, у квітні 2019 року виділили 450 тис. грн. Тоді керівник інспекції з благоустрою висловлював надію, що, купуючи через Prozorro, підприємству вдасться зекономити кошти, як при минулорічній закупівлі трьох вуличних туалетів.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року за виготовлення 486 табличок житомирське ТОВ «Лука Галамар» отримало 104 тис. 550 грн, а в грудні 2018 не змогло виграти аналогічний тендер, поступившись київській фірмі – ТОВ «Євро Знак».

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2018 року на вулиці Кочерги в Житомирі встановили громадський туалет. Про стан та режим роботи громадських туалетів у житомирських парках влітку 2019 читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туалет Новий бульвар інспекція Лука Галамар  
Матеріали по темі