Влада

Депутати просять Кабмін не ліквідовувати Житомирську митницю, голова облради пояснив мотиви звернення

12 November 2019, 14:54

Депутати Житомирської обласної ради просять Кабінет міністрів внести зміни до постанови від 2 жовтня 2019 року «Про утворення територіальних органів Державної митної служби» й не ліквідовувати Житомирську митницю.

Відповідне звернення ухвалили на сесії обласної ради 12 листопада. Мотиви звернення в коментарі журналістам пояснив голова облради Володимир Ширма.

«Постановою, яка була прийнята Кабінетом міністрів, фактично ліквідовується митниця в Житомирській області. Звичайно, ми всі стурбовані цією ситуацією, вона фактично не допустима, тому що Житомирщина є областю, яка має зовнішні кордони з іншими державами і є декілька митних постів. На Житомирщині працює багато експортерів, які експортують свою продукцію. І от, за словами працівників митниці, частина області буде закріплена за Київською митницею, а північна частина – за Рівненською митницею. І це б нічого, але, по-перше, є незручності, бо експортери, наприклад, з Овруцького району – лісгосп чи інше підприємство, мають їхати в Рівне, щоб там замитнити відповідний груз, але разом з тим за сертифікатами треба їхати до структур державних і отримувати в Житомирі, це додаткові витрати. Крім того, звичайно, це й надходження до бюджету, бо більше чотирьох десятків людей працює на митниці – це відрахування до міського і до обласного бюджету. Тому ми піднімаємо питання перед кабінетом міністрів про внесення змін у відповідну постанову, щоб залишити Житомирську митницю», - сказав Володимир Ширма.

Нагадаємо, президія обласної ради 18 жовтня 2019 року розглянула та підтримала звернення Житомирського обласного відділення Спілки ветеранів митної служби України щодо ситуації з реформування Державної фіскальної служби України, зокрема ліквідації Житомирської митниці.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня 2019 року Кабінет міністрів затвердив нову регіональну структуру митниць, скоротивши їхню кількість з 26 до 16, зокрема Житомирська, Київська, Київська міська та Черкаська митниці ДФС ліквідовується і створюється Київська митниця Держмитслужби. Голови Державної митної служби Максим Нефьодов назвав це початком боротьби із «феодалізмом», коли кожна митниця – окреме князівство, зі своїми правилами, опорою на місцевих очільника ОДА, поліцейського, прокурора, СБУ-шника, ДБР-івця і т.д.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада митниця Ширма зверення  
Матеріали по темі